Første jagtdag i 2019

Jagt - 2. Januar 2019

Endelig kan jeg komme på jagt, efter både jule- og nytårs- ræset. Jeg har adgang til et varieret stykke jagt i Midt-Jylland hvor der næsten forekommer alle typer vildt.

Af de klovbærende kan jeg nævne rådyr, dådyr og krondyr. Så er der selvfølgelig også masser af ræv, harer og fugle. Så jeg kan ikke klage.

Jeg er så heldig at jeg blev medlem af konsortiet i 2018 og vi har haft nogle gode og hyggelige fællesjagter. Jeg holder nu mest af at gå på riffeljagt.  Helst alene eller med Freya, som jeg er gift med.

Vi har brugt mange timer herude og oplevet naturen og dyrelivet. Vi håber begge at vi kan fortsætte med det mange gange fremover.

Jeg  har klargjort alt mit grej aftenen før. Jeg sørgede for at kontrollere at alt var i min rygsæk så jeg ikke kom til at mangle noget, når jeg sad på reviret.

Så er det op og afsted

Kl. 0700 ringer uret og jeg hopper ud af sengen, og tager mit tøj på. Badet må vente til jeg kommer hjem. Jeg låser riflen ud af skabet og efterser den før jeg placere den i mit riffelhylster. Min ammunition kontrolleres og placeres i min patrontaske på rygsækken. Så mangler jeg egentligt kun lige at sætte vand over til te, og så kontrollere vejrudsigten en sidste gang.

Yes!, jeg kan se at der skulle være sol hele formiddagen . Til gengæld er temperaturen kun 3 grader. Det ser ud til at der kommer til at blæse en halv pelikan. Jeg tager chancen og børster lige mine tænder før jeg lister op og kysser Freya farvel.

Jeg nyder solopgangen

Jeg ankommer til reviret ca. een time før solopgang. Jeg sidder lige og kigger ud over markerne med min Vortex Diamondback kikkert i det første spæde lys. Der er ikke noget at se lige nu.  Jeg bevæger mig forsigtigt op langs skovkanten for at kunne placere mig på forkanten af en bakke i en lille lavning, så jeg ikke sidder i silhuet.

Solen er på vej op bag mig.

Efter en lille times tid begynder solen at kigge frem over horisonten.  Selvom den står lavt på himlen, så begynder fuglene at røre på sig. Jeg bliver overfløjet af svaner, duer og en enkelt fiskehejre der flyver til søen bag mig.

Jeg sidder og lytter til alle lydene og spejder langs skovkanten og ud over markerne.  Det kunne jo være at der er nogle dyr der våger sig ud for at nyde solopgangen sammen med mig.

Solen er over horisonten og så er jagten igang

Meget aktivitet i luften

Der er helt stille på jorden, men i luften er der livlig aktivitet af både svaner og duer. Jeg ligger og tænker på om det kunne være praktisk at have medbragt haglgeværet så jeg kunne have et par duer med hjem til Freya, men det må blive en anden gang.

Jeg drikker lidt te og kigger mig omkring, men der er ikke nogen aktivitet overhovedet. Mens tiden går, begynder jeg at tænke over alle de fede jagter Freya og jeg skal på, her i år, og alle de gode oplevelser vi skal have i naturen sammen.

Dejlig udsigt der får tankerne på gled.

Efterhånden kommer solen lidt højere på himlen, og det bliver lidt varmere, men der er stadig ikke aktivitet på jorden. Jeg ved at solen ikke vil være på denne side af skoven så længe mere, så jeg skærper sanserne. Det kunne jo være at der kom et dyr ud for at nyde varmen mens de sidste stråler er på "min" side af skoven.

Musvågen jager

Jeg ligger og nyder en musvåge der hænger i luften ca. 75 meter fra mig. Den kommer tætter og tættere på jorden i små ryk, og pludselig dykker den ned og fanger sandsynligvis en mus før den letter igen og flyver væk.

Efter 45 minutter er solens stråler  helt væk fra fra "min" side af skoven, og jeg vurdere ikke at der kommer dyr ud her. Klokken er efterhånden også ved at nærme sig 11:30 så jeg har siddet her i over tre timer.

Jeg er ved at være blæst godt igennem af vinden, og selvom solen har varmet mig så kan jeg godt mærke at kulden har sneget sig ind på mig, da jeg har siddet helt stille. Jeg drikker det sidste te og samler mit grej sammen før jeg går ned til bilen.

Noget af det grej jeg medbringer på jagt.

Selvom der ikke var den store aktivitet på jorden, så var der masser at kigge på i luften, så jeg synes det har været en rigtig god dag med sol, vind og en fantastisk natur.

Jeg glæder mig til at komme ud igen, sandsynligvis allerede i morgen 🙂

Knæk og bræk!
Claude