Hvorfor Projekt Blyfri?

Som freelance journalist, og genlader af ammunition, er det altid interessant at kunne samle så meget data som muligt. Både til mine artikler, men også til brug for når jeg genlader min egen ammuntion.

Jeg har været så heldig at få adgang til de data om effektiviteten af blyfri ammunition, som Tim Pilbeam fra Fieldsports Channel i Storbritannien har indsamlet. Tim her skrevet flere artikler om emnet og du kan se et afsnit fra Fieldsport Channel her om resultatet:

Projekt Blyfri

Det er vedtaget i Folketinget at fra 1. April 2024 er der forbud mod at medbringe og anvende centraltændt blyholdig riffelammunition på jagt.

Forbuddet fremgår af den reviderede bekendtgørelse om våben og ammunition, som træder i kraft den 1. juli 2022. Her er der også opdaterede kaliber- og energikrav for blyfri ammunition. Du kan læse mere HER

Jeg vil med Projekt Blyfri prøve at sammenligne resultaterne for at se om Danske jægere har samme oplevelse som jægere fra Storbritannien med blyfri ammunition.

På siden her vil jeg, efterhånden som jeg har indsamlet nok data, begynde at publicerer forskellige statistiker, og efterfølgende lave en dybdegående analyse, der vil resultere i en artikel i et af Danmarks bedste jagtblade.

Jeg har dog brug for din hjælp til at indsamle data. Du kan hjælpe mig ved at udfylde et online spørgeskema: Spørgeskema kan udfyldes HER.

Alternativt kan du downloade et dokument, udfylde det og sende det til mig på email. Dokument kan hentes HER.

Det betyder ikke så meget hvornår du her nedlagt vildtet, bare det er med blyfri ammunition og det vil være rigtigt godt hvis du kan besvarer så mange spørgsmål som muligt.

Mange tak for din deltagelse i undersøgelsen.

Resultat af undersøgelsen
(pt. vises dette ikke korrekt på mobil. Jeg arbejder på sagen)