AI-kameraer kan reducerer menneske-vildtliv konflikter

Forskere indsætter vildtkameraer med kunstig intelligens i Indien for at reducere konflikter mellem tigre, mennesker og husdyr.

Tiger populationen (Panthera tigris) har haft så stor succes med at vende tilbage til Indien, at tigerne forlader reservaterne og kommer i tæt kontakt med mennesker. Vildtkamerabilleder har vist tigre, der bevæger sig inden for 100 meter fra beboelse. De udgør ikke kun en fare for mennesker. De omstrejfende store katte jager nogle gange husdyr, hvilket påvirker de lokales levebrød.

“Hvor vi arbejder, dræber tigrene husdyr på næsten daglig basis,” fortæller Jeremy Dertien, en postdoc-forsker ved German Center for Integrative Biodiversity Research. Beboerne har vist sig “forbløffende modstandsdygtige” over for de omstrejfende katte, siger Dertien, men at kunne holde styr på tigrene vil hjælpe dem til at sameksistere bedre.

Dertien og hans kolleger fra Clemson University anvendte specielle kameraer med en kunstig intelligens-komponent til at holde styr på tigrene og advare folk, når kattedyrene er i nærheden af deres beboelse.

Clemson-forskerene arbejdede, i samarbejde med Global Tiger Forum, sammen med organisationen RESOLVE ledet af Eric Dinerstein, der brugte syv år på at udvikle kameraerne, før de blev installeret i Indien.

TrailGuard AI-kameraet

På størrelse med en ekstra stor Sharpie-pen er TrailGuard AI-kameraet placeret op til tre meter over jorden. Når dets indbyggede AI opdager et dyr, som det formoder er en tiger, sender det billedet til en computer-server og via e-mail eller telegram til en parkbetjent.

I en undersøgelse offentliggjort i BioScience testede Dertien og hans kolleger først AI-tigermodellen for at se, om den kunne tyde, at den tog et billede af en tiger, og hvor lang tid det ville tage at gøre det. I Kanha-Pench området i det centrale Indien fastslog holdet, at det virkede, idet det tog 30 til 45 sekunder fra tigeren blev opdaget til meddelelsen blev leveret.

Siden er opsætningen af kameraerne er blevet sat i værk har “perkbetjente bedt om at få flere kameraer indsat derude, fordi det virkelig hjælper dem med at holde styr på nogle problemtigre, de havde i området,” fortæller Dertien.

Parkbetjentene har brugt WhatsApp-grupper sammen med landsbyledere til at informere om at tigre streger rundt i områderne, for at kunne advare folk der måtte have deres husdyr ude.

Enhederne bliver også opsat til at fungere andre steder på forskellige måder. I dele af Afrika bliver de primært brugt til at opdage krybskytter frem for dyreliv.

Læs mere HER.

Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram