Rådyr i sigte

Jagt 21. September 2019

Sensommerjagt

Jeg er taget med een af mine venner på jagt i Midtjylland, og vi er på plads ved 18 tiden. Jeg sidder i mit "stam-tårn", så jeg kender terrænet og de forskellige afstande.

Det forhindrer mig dog ikke i at tage nogle kontrolmålinger for at træne lidt og være 100% sikker.

Det pusler i skoven

En lille times tid før solnedgang, hører jeg det pusler i skoven til højre for mig. Pludselig kommer der en rå med to lam ud på marken foran mig og begynder at esse.

Jeg sidder og nyder synet i nogle minutter og benytter også lejligheden til at træne lidt sigteteknik på dem. Det er jo gratis træning, så det er bare med at udnytte det.

Efter ca. 15 minutter går de tilbage i skoven igen. Min ven kalder op over radioen og siger at han stadig kan se dem trisse rundt derinde, men det kan jeg ikke se derfra hvor jeg sidder.

Det var tæt på

Lidt efter flyver der en fiskehejre tæt hen over hovedet på mig. Gosh jeg blev forskrækket. Jeg sidder og kigger efter den, da jeg pludselig kan se en bevægelse ud af øjenkrogen.

Det er en rå der kommer listende. Hun kigger forsigtigt på min rygsæk, før hun lister videre. Jeg sidder og kigger efter hende, da jeg hører noget puslen til højre for mig.

Jeg har mine Phonak aktive høreværn i, og skruet op for dem, så jeg kan både retningsbestemme og høre mere end jeg kan uden høreværn.

Det er de to lam der kommer trissende. De er nysgerrige på min rygsæk og kigger lidt på den, før de hopper videre. Jeg larmer lidt da de passere mig, men ikke nok til at de flygter. De stopper op og kigger i min retning, før de går videre, ude af syne.

Efter solnedgang mødes jeg med min ven og vi taler sammen om hvad vi har set. Han har ikke set vildtet gå forbi mig, så han må lige se videoerne.

En super fed aften med meget aktivitet. Så mangler vi bare bukken.

Knæk og bræk!
Claude