To jagter på een dag

Jagt 14. September 2019

Morgenjagt med Freya

Freya og jeg er i dag taget på morgenjagt, og jeg skal senere på dagen på jagt et andet sted, med een af mine venner.

Vi ankommer ved solopgang og får sat os godt til rette, og så er det ellers bare at vente, mens vi får snakket om hvor meget fod vi har set på vej herned.

Der er heldigvis stadig frisk fod fra både rådyr, dådyr og krondyr, så chancen for en buk er stadig meget tilstede.

Ingenting overhovedet

Vi har siddet og lyttet til at skoven vågner, og både hørt og set en masse forskellige fugle. Men der er ikke noget vildt på marken overhovedet.

Vi bestemmer os for at pakke sammen ved 11 tiden, og så kører hjem for at få noget middagsmad. Jeg skal jo også lige nå at tage en morfar, inden jeg skal ud på jagt igen sidst på eftermiddagen.

På plads til aftenjagt

Min ven og jeg ankommer ved 17 tiden og taler lidt om hvor vi skal sidde. Der er heldigvis flere steder at vælge imellem på hans område, så vi prøver et helt nyt sted.

Jeg går selvfølgelig i gang med at tage en masse afstande med min afstandsmåler, så jeg ved hvor jeg vil skyde og for at lære terrænet bedre at kende.

Efter en lille times tid får jeg et opkald på radioen. Han har en rå til at gå på 30 meters afstand, så spændingen stiger.

Det er et forholdsvis stort område jeg skal overskue, så jeg har ikke meget ro. Jeg scanner konstant området med min kikkert og forsøger hele tiden at bedømme afstande og kontrollere dem med afstandsmåleren.

Lige før solnedgang ser jeg en bil sagtne farten op landevejen ca. 600 meter væk. Jeg kigger derop, og sandelig om ikke der står en fuldskuffel i skovkanten. Den løber dog tilbage i skoven da bilen kører forbi, men fedt at have set ham.

Jeg mødes med min ven, og fi får talt tingene igennem. Vi er sikre på at det sted her også bliver rigtigt godt at jage på, når alt vildt bliver jagtbart.

Mæt på gode oplevelser kører jeg hjem til Freya og fortæller hende om de dyr vi har set.

Knæk og bræk!
Claude

 

Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram