Pürsch på bukken

Jagt 5. Juni 2021

Det er en mega flot morgen til jagt. Ingen vind og blå himmel. Jeg er på vej på plads, da jeg ser ”min” buk ca. 250 meter væk, lige i skovkanten hvor han står og esser.

Jeg placerer min rygsæk på jorden, og begynder at pürsche op mod ham.

Jeg bevæger mig meget langsomt, da solen skinner på mig, og jeg har ikke mulighed for at bevæge mig i skyggen. Jeg kommer langsomt tættere på ham. Jeg har besluttet at jeg vil ind på omkring 100-125 meter, så der er stadigt et stykke vej endnu.

Da jeg er på ca. 110 meter, står han perfekt for mig, med siden til, og han ved ikke jeg er her. Han har godtnok kigget i min retning et par gange, men det har han også gjort til den anden side. Jeg har kun bevæget mig når jeg var sikker på at han ikke kiggede mod mig.

Jeg får sat skydestokken op, lagt riflen til rette og har lige fundet ham i optikken, da det pludselig pusler lige ved siden af mig. En rå rejser sig ca. 10 meter fra mig, kigger og bøver helt vildt mens hun springer væk. Bukken kigger kort i min retning, og går roligt ind i skoven. Arghhh et antiklimaks. Min puls falder efter et stykke tid, og jeg beslutter mig for at blive stående her, i tilfælde at han kommer frem igen.

Efter 45 minutter er han stadig ikke dukket op, så jeg pürscher lidt rundt for at se om jeg kan se ham et andet sted. Det lykkedes ikke at finde ham, så jeg bevæger mig stille og roligt ned på min vante plads.

Jeg er dernede ved 0630 tiden og sidder og nyder solen bevæger sig hen over himlen. Jeg ser på afstand to råer på nabomarken stå og esse, men desværre ingen buk, så jeg pakker sammen ved 11 tiden og begiver mig hjem

Knæk og bræk!
Claude