På jagt med Freya

Jagt 31. Januar 2021

Jeg er taget med Freya til hendes revir omkring Herning. Hun fik en fin buk her, under bukkejagten, og nu skal vi se om vi har held, denne sidste dag på sæsonen.

Freya og  jeg sidder begge i stige. Freyas er lidt mere rummelig jeg tror at hun nyder at sidde der, og nyde naturen. Der er super flot vejr, med ca. 7 grader minus, og ingen vind overhovedet.

Der er masser af fod, så måske er vi heldige i dag. Det er tydeligt  at mærke solens kraft, da den endelig begynder at skinne på mig. Det er super skønt at se naturen vågne op og mærke at der alligevel er lidt varme, selvom vi er under frysepunktet.

Ved 13 tiden beslutter vi os for at pakke sammen. Vi har ikke set noget vildt, og begge stiger skal tages ned, og pakkes sammen.

Jeg får hurtigt lagt stigen ned, som jeg sidder i, og går over til Freya. Vi pakker hendes stige sammen, og henter den jeg sad i. Freya har fået lov til at “parkere” stigerne hos dem hun har lejet jagten af, så det er helt perfekt.

Lige før vi skal til at køre, spørger jeg hende om jeg ikke lige skal gå en tur ned af hendes mark. Det kunne jo være at jeg kunne spotte noget vildt, der måske var på vej i hendes retning.

Jeg går ned langs et levende hegn, og stopper ca. hver 10 meter for at kigge med min kikkert. Intet de første par gange. Jeg tager nogle skridt og ser pludselig en bevægelse til højre.

Der står to rådyr og kigger på mig, på naboens mark. De har set mig før jeg har set dem, så der er ikke andet at gøre end at stivne og håbe at de esser videre.

Det sker desværre ikke, de hopper væk og Freya når ikke at se dem. Øv, men jeg fik da heldigvis set noget vildt, og er sikker på at der nok skal være en buk til hende, når sæsonen starter igen.

Knæk og bræk!
Claude