Meget kold morgenjagt

Jagt 30. Januar 2021

Jeg er taget ud på et af vores områder der ligger i den sydøstlige ende af reviret. Det er samme sted som et par dage siden, og jeg har tidligere nedlagt et fint lam herude, og har set en del vildt.

Det er helt klart og omkring minus 7 grader da jeg ankommer til reviret lidt mere end en time før solopgang.  Jeg bevæger mig på plads. Det tager ca. 50 minutter, da jeg bevæger mig meget langsomt, på grund af den hårde frost, og anvender ofte min kikkert, for at se om der skulle stå noget vildt i remiserne, eller ved de levende hegn.

Jeg er på plads ca. 15 minutter før solopgang. Der er ingen vind, og det ser super flot ud med de røde og lilla farver i horisonten. Efter en lille times tid har solen fået lidt mere fat, og der er kun minus seks grader.. Brrrrr.

Jeg sidder og leger lidt med mit nye ur fra Garmin. Det er det nyeste Tactix Delta Solar Edition med ballistisk beregner fra Applied Ballistics. Jeg har allerede programmeret min ammunition og riffeldata ind, selv om jeg ved at afstandene er så korte at jeg ikke vil få brug for det her.

Men hellere være sikker, end ´pludselig stå og skulle bruge skuddata.

Lige over middag ser jeg en rå med lam, der tripper rundt på marken til venster for mig. Det er desværre ikke vores, men det er alligevel et dejligt syn at sidde og kigge på dem. De er ca. 250 meter væk, så de er overhovedet ikke klar over at jeg sidder og kigger på dem.

Jeg pakker sammen ved 13 tiden. Godt kølet af, men ikke så meget at jeg ikke ville kunne afgive et skud. Det har været en super dejlig dag, selvom den var meget kold.

Jeg fik set noget vildt og det er det vigtigste. Det er min sidste jagt i denne sæson, på dette revir. Jeg tager med Freya ud i morgen på hendes stykke, for at se om vi er heldige.

Knæk og bræk!
Claude