Lad regnen falde

Jagt 08. December 2019

Kan jeg stole på vejrløgneren?

Jeg har besluttet mig at bruge et par timer på det sydlige revir i dag. Det har regnet næsten uafbrudt i en uge, men der skulle være et par timers opklaring før solnedgang, så det vil jeg udnytte.

Jeg ankommer netop som solen kigger frem. Det ser stadigt mørkt ud, men det kan jo være jeg er heldig at det holder tørt og vildtet kommer ud.

Jeg får fundet mit grej frem, og ladt riflen før jeg bevæger mig på plads, hen over den regnvåde mark. Der blæser en del, så det er med til at skjule min støj, men det er også lidt råkoldt.

På vej ned til min plads kan jeg igen se frisk fod, så det lover godt.

Det kunne jeg så ikke

Knap er jeg kommet på plads, før det begynder at regne. Jeg kigger hurtigt på min vejr-app, der stadig lover opholdsvejr. Det kan jo være at det snart stopper, tænker jeg.

Efter en time må jeg sande at det ikke holdt op. Tværtimod, så er det blevet værre og vinden er også tiltaget.

Jeg vælger stædigt at blive siddende. Jeg er ikke våd under tøjet fra Ridgeline, men det er alligevel lidt køligt for næbbet at sidde her i regnen.

Da der er 10 minutter til solnedgang, så kommer der en ordentlig byge, og jeg er næsten ved at blæse ned af stolen.

Jeg beslutter mig for at det er nok for i dag. Jeg tror heller ikke at vildtet kommer frem og eksponerer sig når været er så dårligt. Så hellere stå i læ inde i skoven, og vente på opholdsvejr.

Jeg misunder dem ikke. Selvom det har været vådt og blæsende, så har jeg alligevel haft en dejlig eftermiddag hvor jeg bare kunne lade tankerne flyde.

 

Knæk og bræk!
Claude