Er heldet med mig?

Jagt 18. December 2019

Er jeg mon heldig i dag?

Jeg har besluttet mig at bruge to-tre timer på det sydlige revir i dag. Det har regnet i en lang periode, men der skulle være et par timers opklaring efter solopgang, så det vil jeg udnytte.

Jeg ankommer netop som solen begynder at nærme sig horisonten. Der er stadig næsten 40 minutter til solopgang, så jeg bruger lidt tid til at sidde og kigge ned over markerne for at se om der er noget bevægelse. Det er det ikke. Det ser stadigt lidt mørkt ud, men det kan jo være jeg er heldig at det holder tørt og vildtet kommer ud.

Jeg får fundet mit grej frem, og ladt riflen før jeg bevæger mig på plads, hen over den regnvåde mark. Der blæser en ganske lille smule så det er med til at skjule min støj. Temperaturen er helt fin, omkring 6-7 grader.

På vej ned til min plads kan jeg igen se frisk fod, så det lover godt.

 

Alt ånder fred og ro

Der er en masse svaner på den anden mark, i en stor regnvands-sø. De larmer en del, men det tror jeg ikke har nogen indflydelse på om vildtet kommer frem.

Jeg lytter til skoven der vågner op, og flere og flere fugle der begynder at flyve omkring mig. Efter en time er der dog ikke kommet noget vildt frem, heller ikke på de omkringliggende marker.

Solen kigger frem mellem skyerne, og indtil videre holder det tørt.

Da klokken er ved at nærme sig middagstid beslutter jeg mig for at stoppe. Temperaturen er egentlig fin, og jeg fryser ikke overhovedet. Jeg kan dog se at de mørke skyer begynder at trække sig sammen igen.

Ganske rigtigt. Da jeg kommer op til bilen, begynder det at stå ned i stænger igen. Jeg håber snart at vi får en længere periode med tørvejr, eller at Kong Frost kommer forbi i en længere periode.

Så kan vi måske være heldige at vildtet har lyst til at komme ud på markerne og ikke blive ved med at stå i læ inde i skoven.

Knæk og bræk!
Claude