KUIU DCS Guide jagtsæt

Jeg er meget tilfreds med sættet

Fotos og tekst: Claus ”Claude” S. Andersen & KUIU

Når du går på jagt, uanset om det er efter storvildt eller ”almindeligt” vildt, skal det i hvert tilfælde ikke være tøjet, der skal forhindre dig i at nedlægge et flot trofæ. KUIU forsøger at designe alt til din fordel og leverer den bedste kvalitet. KUIU er kendt og anerkendt af jægere og outdoor personer, specielt i udlandet, men det er også ved at vinde mere indpas i de nordiske lande. Jeg har haft muligheden for at teste deres Guide sæt i længere tid og er blevet positivt overrasket.

Baggrund

Selve brandet KUIU er nemt genkendeligt med deres logo og navn og du har måske set det under jagt i udlandet eller i andre medier og udenlandske jagtprogrammer. Men hvordan fik dette brand sin start?

Simpelt og letgenkendeligt logo

Grundlæggeren Jason Hairston voksede op med at læse godnathistorier om blandt andet Saxton Pope, Art Young og Howard Hill, der alle var fænomenale bueskytter og outdoor-mennesker. Jagt var praktisk talt blevet indlejret i Jasons DNA, da han i en meget ung alder lærte at jage vilde dyr.

Da han nærmede sig voksenalderen, førte Jasons passion for naturen og jagt ham til den lidt mere taktiske udstyrsindustri, men ved hjælp fra Jonathan Hart var han med til at stifte Sitka Gear i de indledende år.

Det var først i 2011, at Jason besluttede sig for at forlade Sitka for at udvikle sit eget tøjmærke. Nu med hovedkontor i Dixon, Californien, er KUIU et af mange velrenommerede mærker både indenfor jagt-, outdoor- og den taktiske udstyrsindustri. Jason ville fremstille det letteste og bedste jagtudstyr, specielt til jagt i bjergrigt terræn. KUIU skulle stå for kvalitet og holdbarhed, og hele processen – design, teknologi og fremstilling skulle deles med kunderne. Han fandt hurtigt ud af, at med de ambitioner ville udstyret blive dyrt og han kiggede derfor på, hvordan han kunne minimere omkostningerne, men stadigt opretholde den meget høje standard.

Løsningen blev at dele alle erfaringer vedrørende produktion, materialevalg og design med kunderne og hele tiden lytte til deres ønsker til forbedringer. KUIU valgte også at skære mellemmanden væk, så der kun blev solgt direkte til kunden fra online butikker. Desværre gik Jason bort i en alt for ung alder i 2018 på grund af Chronic traumatic encephalopathy (CTE), der stammede fra hans professionelle football karriere.

Jagtsættets dele og data

Sættet jeg har testet, består af KUIU Guide-bukser, Guide DCS-jakke, Guide DCS-vest, ULTRA Merino 145 Zip-T Hunting Hoodie og en Pro cap.

Man kan næsten se hvor behagelig jakken føles at have på.

Bukser, jakke og vest er fremstillet af samme materialer, nemlig Toray Primeflex® softshell, der er isoleret med blød Microfleece. Stoffet er 4-vejs stretch materiale, der sørger for, at det er smidigt og ikke føles for stramt, når man knæler ned. Jakke og bukser er K-DWR® behandlet, hvilket betyder at stoffet er vand- og vindafvisende. Ved hjælp af Makspec® behandlingen har vildtet svært ved at erkende, at der er et menneske i nærheden, da det er en antibakteriel behandling, der nedsætter svedlugten.

Hoodien er fremstillet i lækker merinould, der isolerer fantastisk godt.

Hoodien er fremstillet i 90% merinould og 10% nylon, og panelerne i siden indeholder 83% merinould og 17% nylon. Merinoulden er spundet omkring en stærk nylonkerne, der tillader, at stoffet kan strækkes og det finder hurtigt tilbage til dens oprindelige størrelse. På grund af denne kombination, har stoffet stadig en fantastisk evne til at transportere sveden væk fra kroppen, så isoleringsevnen bibeholdes. Kombinationen betyder også, at stoffet er stærkere end den gennemsnitlige merinould, men det har stadig en antibakteriel egenskab, der nedsætter svedlugten og samtidig er behagelig at have på.

Cap’en sidder godt på hovedet og er nem at justere.

Pro cap’en er en standard cap fremstillet i 100% 160 denier nylon CORDURA®. Der er stof hele vejen rundt og den justeres i nakken ved hjælp af velcro.

Det er desværre kun Guide-jakken, der fås i en kvindemodel, men KUIU har et fornuftigt udvalg af jagttøj fokuseret på kvinder, så der er god mulighed for at sammensætte et sæt, hvor kvalitet og funktionalitet er i top, er behageligt og samtidig ser godt ud.

Model/Data Vægt Størrelse Farve Pris (EUR)
Guide-bukser 553 g 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42 Valo, Verde, Vias, Ash, Buckskin, Gunmetal, Olive 195.00
Guide-jakke 680 g S, M, L, XL, XXL, 3XL Valo, Verde, Vias, Ash, Burbon, Khaki, Carbon, Olive. 255.00
Guide-vest 383 g M, L, XL, XXL, 3XL Valo, Verde, Vias, Ash, Blaze Orange, Burbon, Steel Blue, Olive. 176.00
Hoodie 261 g S, M, L, XL, XXL, 3XL Valo, Verde, Vias, Ash, Charcoal Black, Khaki, Steel Blue. 104.00
Cap 65 g One size Valo, Verde, Vias, Ash, Gunmetal. 39.00

 Detaljer og erfaringer med Guide bukserne

På grund af 4-vejs stretch materiale er det nemt at knæle ned.

Hvis vi starter med KUIU Guide-bukserne, så er de fremstillet til jagt i køligt eller koldt vejr, hvor mobilitet og holdbarhed er i højsædet. Den vind- og vandafvisende softshell, sammen med fleece foret er med til at holde dig varm, når temperaturen falder og windchill faktoren stiger. Der er otte bælteloops, der er ca. 55 mm brede, så du kan bruge selv de bredeste bælter, og du lukker bukserne med en knap, der er sikret med webbing.

Lækker og gennemtænkt kvalitet.

Lommerne er fordelt med to baglommer, to stiklommer, to sidelommer og en ekstra lomme i den højre sidelomme. Den ekstra lomme kan lige nøjagtigt rumme en iPhone 14 Pro Max og alle lommer er med en lille pully, der er nem at få fat i.

Hvis det bliver for varmt, er det muligt at lave udluftning ved hjælp af de to 30 cm åbninger på siden af buksen, der kan lynes op. Er det stadig for varmt, så kan du lyne for- og sidelommerne op, da der også er et mesh for i dem. Når lommerne er lynet på, er ventilationen virkelig effektiv til at lede overskudsvarmen væk. Det betyder dog også, at du skal være klar til at lukke dem igen, ellers kan du hurtigt komme til at fryse. Jeg brugte bukserne året rundt og specielt i forår og efterår er de helt perfekte. Om vinteren kan det være nødvendigt at have et par longjohns på, hvis du sidder stille i længere perioder.

God mulighed for udluftning. Især hvis du også åbner til lommerne.

Jeg synes rigtigt godt om lommernes placering og størrelse. Det samme gælder buksernes design og har du valgt et par ensfarvede bukser, kan de sagtens anvendes til en tur i byen, hvor det ikke er påkrævet at møde op i habit og butterfly.

Bukserne sidder forholdsvis godt til, men der er stadig plads til et par longjohns under dem. Knæene er formsyede og det er superlækkert når man knæler ned.

Detaljer og erfaringer med Guide-jakken

Jakken er beregnet til brug ved lave temperaturer ligesom bukserne, men jeg synes ikke de giver helt den samme isolering, selvom den også er vind- og vandafvisende. Derfor købte jeg også Guide-vesten, så den kan hjælpe mig, når det bliver for koldt.

Hætten kan justeres så den passer perfekt.

Guide-jakken er udstyret med en fast hætte, der kan justeres i siden og nakken, så den sidder fast omkring ansigtet og den følger fint hovedets bevægelser, når du kigger til højre og venstre. Den har en lille skygge, der forhindrer alt for meget regn i ansigtet eller på brillerne. Hætten er dog ikke stor nok til at forhindre regn i ansigtet hvis det blæser skråt forfra eller ligefor.

Kraven er foret med Microfleece, og den er dejlig høj, så den beskytter fint halsen, når den er lynet helt op. Der er seks lommer at vælge imellem. To sidelommer, to brystlommer, én inderlomme i venstre side og én ærmelomme på venstre ærme. Ærmelommen, der er den mindste af lommerne, er på ca. 8×12 cm, så det er kun småting, den kan indeholde. De andre lommer har en fornuftig størrelse og kan sagtens rumme en stor iPhone og mere til.

Store åbninger under armene til ventilering.

Under begge ærmer, der er formsyede, er der en dobbelt lynlås på 35 cm længde, så du virkelig kan udlufte jakken, hvis den bliver for varm under aktiv jagt. Det samme gælder for lommerne, der er udstyret med mesh på indersiden. Alle lynlåse på jakken, på nær inderlommen, er udstyret med en lille pully, der er nem at få fat på. Manchetterne er udstyret med velcrojustering og de er på intet tidspunkt gået op under min test, der har strakt sig over alle sæsoner.

Fronten af jakken lukkes med en enkelt lynlås, der er udstyret med en stormflap bagpå. Jeg synes personligt, at lynlåsen måske kunne være et nummer eller to større, men KUIU har sandsynligvis valgt denne størrelse for at undgå, at der skal kunne trænge alt for meget vind eller regn ind.

Lynlåsen kunne godt være et nummer større.

Bunden af jakken kan snøres ind i begge sider, så du undgår at vinden kryber ind den vej. Bagsiden af jakken er en anelse længere, igen hjælper det med at forhindre vinden i at krybe ind, når du sidder ned. Det virker faktisk helt fint og jeg har ikke haft problemer med vind under jakken under min test.

Selvom jakken er designet til at sidde tæt til kroppen, så er der stadig plads til et fornuftigt lag under den, og en vest hvis det er nødvendigt.

Detaljer og erfaringer med Guide-vest.

Vesten kan både anvendes som et ydre lag på lidt kølige dage, men også som et mellemlag under en jakke, for at udnytte den ekstra isolering.

Vesten er perfekt som mellemlag.

Selve designet af vesten er faktisk det samme som Guide-jakken. På nær selvfølgelig, at den ikke er udstyret med ærmer og hætte. Det betyder, at den har samme antal lommer, minus ærmelommen og de har samme størrelse og placering som på Guide-jakken.

Frontlynlåsen og justering i livet er nøjagtigt som på Guide-jakken, så jeg har ikke yderligere kommentarer end dem, du kan læse der.

Der er fint plads til vesten under Guide jakken.

Jeg synes rigtigt godt om vesten, som jeg har anvendt både alene og som et ekstra mellemlag på kolde og blæsende dage. Vesten er et overset stykke tøj og det er klart et stykke tøj, jeg vil anvende mere i fremtiden. Når jeg ikke anvender den, er den nem at pakke sammen og den fylder næsten intet.

Detaljer og erfaringer med ULTRA Merino 145 Hoodie og Pro cap.

Hoodien er et letvægts, komfortabelt og godt isolerende inder-lag til både den aktive og stillesiddende jæger. Da den er fremstillet primært i merinould, er dens egenskaber til at transportere sved væk fra kroppen rigtigt god og grundet dens antibakterielle egenskaber sørger den for, at du ikke lugter af sved, selv efter lang tids brug.

Man mærker ikke at hoodien er fremstillet i uld.

Selv om hoodien er fremstillet af uld, er det ikke noget man mærker, som ved de gode gamle Islandske sweatere, der kunne klø noget så forfærdeligt. Denne føles mere som en behagelig bomuldstrøje.

Hoodien er udstyret med en tynd hætte, der hjælper rigtig meget med at tage det værste kulde og vind, når du er ude på jagten. Foran er der en lynlås på 31 cm, der åbner for hoodien, så den er nem at tage af og på, og det giver også god mulighed for udluftning, hvis du bliver for varm. Den er udstyret med en lille brystlomme på venstre bryst, der er ca. 8×12 cm.

Kvaliteten på de flade syninger er til at få øje på.

I begge sider og op til armhulen, er hoodien udstyret med paneler, der sørger for at kroppen bliver ventileret ekstra i dette område, når du bliver varm. Ærmerne er udstyret med tommelfingerhuller, så de glider ikke op, når du tager en ekstra trøje eller jakke på.

Jeg har været meget glad for denne hoodie. Den er super fra foråret, hen over sommeren og i starten af efteråret. Hvis den skal anvendes om vinteren eller i meget koldt vejr, vil jeg råde til at have en ekstra trøje på eller anvende Guidevesten, så du kan holde varmen. Den tynde hætte har reddet en del jagter for mig. Det er ikke altid, det er praktisk at have en stor hætte på hovedet og denne hætte er lige nøjagtigt så effektiv, at den kan anvendes i disse tilfælde.

KUIU’s Pro cap er en ”standard” cap. Jeg kan godt lide at anvende en cap i stedet for hue eller hat, så for mig er den helt perfekt. Stoffet er lidt tyndere end på en normal cap, men det gør ingenting, da den så har nemmere ved at ventilere hovedet, når det er varmt. Er det blevet for koldt for hovedet, har jeg bare trukket hætten fra hoodien op eller anvendt hætten fra jakken.

En simpel cap der løser opgaven.

Skyggen på cap’en er nem at forme – og den holder formen. Den er så tilpas stor, at den forhindrer regn i at ramme ansigt eller briller. Justeringen af størrelse er supernem og foregår ved et stykke velcro i nakken.

Min anbefaling

Jeg kan sagtens anbefale Guide-jagtsættet. Det er fremstillet i et design, der sikrer at det sidder godt og tæt til kroppen, så der er plads til et regnsæt udover. Samtidigt er der alligevel plads til et ekstra lag under jakke og bukser.

Begge farver falder godt ind i naturen.

Softshellkonstruktionen med indvendig Microfleece og K-DWR® behandling gør, at tøjet er lydløst og åndbart, samtidigt med at det er vind- og vandafvisende. Det gør det nemmere, at regulerer din kropstemperatur og udlufte, så du ikke bliver våd af sved.

Du synes måske prisen virker lidt høj, men se det som en langsigtet investering. Tøjet er utrolig holdbart og i en meget høj kvalitet. Uanset hvad jeg udsatte sættet for, var der ingen skader eller sømme, der gik op.

Betragt KUIUs tøj som en god investering.

Hvor kan man bestille KUIUs produkter:

Du kan p.t. kun bestille dem online direkte hos www.kuiu.com. Det betyder også at der kommer told og afgifter på prisen, så det skal du være opmærksom på.

Hvad er KUIUs garantipolitik?

KUIUs livstidsgaranti dækker alle produkter, der har fabrikationsfejl. Dette inkluderer udstyr og KUIU jagttøj. Det er værd at bemærke, at denne politik ikke dækker misbrug, fejlbrug, misfarvning og skader fra normalt slid.

Hvad er KUIUs returpolitik?

KUIU tilbyder en 60-dages frist for kunder til at sende deres ubrugte produkter tilbage.

Knæk & bræk

Claude

Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram