Jagt i tågen

Jagt 15. September 2020

Jeg er på jagt efter kronkalv eller kronhjort, men indtil nu har jeg ikke været heldig. I aftes da jeg kom hjem, kunne jeg se at der ville blive tåge her til morgen.

Jeg har hørt masser af historier om andre der har kunnet overraske krondyr når det er tåget, så det vil jeg selvfølgelig også prøve.

Jeg er på vores område 45 min før solopgang og der er tæt tåge. Jeg bevæger mig ultra langsomt ned på plads og sidder der, ca. 20 minutter før solopgang.

Der er ingen vind overhovedet, og der er totalt stille. Jeg kan lige skimte skovkanten, og heldigvis kender jeg området som min egen bukselomme, så jeg ved nøjagtigt hvor jeg kan skyde, og hvor jeg ikke kan skyde.

Jeg sidder bare og nyder at der bliver lidt mere lyst, men tågen bliver liggende alligevel. Solen kan ikke trænge igennem den, så jeg håber at krondyrene bliver lidt forvirret.

Efter fire timer har jeg intet set eller hørt. Det er helt vildt at jeg næsten ikke har hørt een eneste lyd fra vildt eller fugle. Kun et par enkelte kraver der sidder i nærheden kan jeg høre. Til gengæld kan jeg høre masser af støj fra en grusgrav der ligger en lille kilometer væk. Det kan jeg normalt ikke, så det er tydeligt at tågen forstærker og koncentrerer lyden. Det kan måske være derfor vildtet ikke kommer ud.

Jeg beslutter mig for at pakke sammen og bevæger mig langsomt væk fra min plads. På vej væk ser jeg nogle af naturens vidunder og finder også en masse frisk fod. De er derude, så nu skal jeg bare være der samtidigt.

Knæk og bræk!
Claude