Jagt i Sverige – dag 1

Jagt 17. September 2020

Vi skal på jagt i Sverige. Det er første gang jeg prøver vildsvinejagt, mens Freya har prøvet det tidligere.

Efter næsten seks timers kørsel ankommer vi til området ved Kristianstad, ved 14 tiden, og får hurtigt et overblik. Vi beslutter os for at få lagt vores grej i den lille lejlighed vi har fået stillet til rådighed, og så er det ellers ud og sidde på pinden, med en hurtig madpakke 🙂

Vejret er super godt. En vind på 6-8 m/s, og solskin. Ved 1700 tiden har vi desværre  ikke set noget, så vi beslutter os for at tage noget hurtigt aftensmad og så ud og sidde omkring solnedgang og nogle ekstra timer.

Da vi kommer ud igen, går der ikke lang tid før jeg hører noget pruste og pusle i skoven bag mig. Jeg er sikker på at det er vildsvin men der kommer ikke noget for, desværre.

Solen begynder langsomt at gå ned bag horisonten og der bliver mere stille omkring mig.

Pludselig hører jeg noget pusle til højre for mig, inde i skoven. Lidt efter kommer der en rå med to lam frem, der står og esser. De bevæger sig langsomt ned mod mig, og ender lige foran tårnet.

De står og hygger sig i næsten 20 minutter, og på et tidspunkt går eet af lammene ind under min stige og bevæger sig rundt. Den knækker et par grene, og til sidst går den tilbage til råen og det andet lam.

Du kan ikke se så meget på videoen nedenunder, men det er nemt at høre lammet bevæge sig rundt lige under tårnet.

De bevæger sig væk fra mig, og tilbage til skoven. Vi beslutter os for at pakke sammen ved 2230 tiden, for nu er trætheden ved at trænge sig på. Vi vil tidligt op i morgen og være på plads mindst én time før solopgang.

Indtil videre ser det fint ud med vildt. Godt nok har vi ikke set et vildsvin eller en buk, men der er fint med fod omkring os. Vi går trætte i seng, og er klar til i morgen tidlig.

Knæk og bræk!
Claude

Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram