Jagt i Sverige – dag 2

Jagt 18. September 2020

Vi står op efter hvad der føles som to minutters søvn. Freya laver noget æg og bacon til morgenmad, og så er det ellers ud på reviret.

Vi har hun ca. 100 meter til hvor området starter, så det er dejligt nemt.

Jeg går noget længere væk, for at prøve et andet sted. Der er ikke noget tårn eller stige, så jeg stiller min skydestok op, og så er det ellers bare med at nyde solopgangen og forhåbentligt se en buk eller andet vildt.

Jeg spejder ud over hele vores område, som er forholdsvis stort, og opdager nogle rådyr der går laaaaangt væk og esser på een af markerne. Jeg kan dog ikke se om der er en buk imellem dem, på grund af afstanden.

Lidt efter opdager jeg rudel med dådyr på næsten fire kilometers afstand. De er ikke på vores område, og er heller ikke noget vi vil skyde til.

Det er rigtigt hyggeligt at stå her og mærke at solens stråler får mere og mere kraft. Efter et par timer flytter jeg mig et par hundrede meter, og får en anden vinkel på det hele.

Ved 11 tiden er der ingen af os der har set noget vildt tæt nok på til at kunne afgive skud, så vi mødes og laver en hurtig middagsmad og smører en lille madpakke.

Vi bytter områder og sætter os ud igen.

Ved tre tiden, beslutter jeg mig for at spise min madpakke. Der er ingen af os der har set vildt, men vi har set frisk spor efter vildsvin der har rodet i jorden om natten, så vi ved at de er her.

Ved 17 tiden pakker vi igen sammen, og mødes til en hurtig aftensmad. Lige efter kl. 18 sidder vi på nye poster igen.

Jeg hører igen at det pusler i skoven, og lige bag mig kommer der en rå med et enkelt lam.

De trisser rundt og hygger sig, før de bevæger sig væk efter ca. 15 minutter.

30 minutter før solnedgang, ser jeg pluselig ryggen af et vildsvin inde i skoven. Den bevæger sig desværre væk fra mig, og kommer ikke på sikker skudhold. Øv.

Ved solnedgang har vi ikke set eller hørt andet mere, men vi vælger alligevel at blive siddende, næsten til kl. 23. Vi er godt klar over at chancen for vildsvin nok er størst om natten, men der er bælg ravende mørkt efter kl 2030, så vi formoder at vildsvinene også kan finde på at komme frem på det tidspunkt.

Vi snakker lidt før vi går i seng, at i morgen nat er den sidste nat, så der vil vi blive siddende ude hele natten, eller indtil een af os får et vildsvin.

Således opløftet går vi trætte i seng, klar til at stå tidligt op, så vi er på plads mindst 1 1/2 time før solopgang.

Knæk og bræk!
Claude