Jagt i Sverige – dag 3 & 4

Jagt 19 & 20. September 2020

Vejrudsigten har lovet strålende solskin og ingen vind, så vi glæder os til at komme ud og sidde igen.

Igen skifter vi tårne, så alle får et nyt sted og går fint med at komme på plads i mørke. Vi sidder og nyder solopgangen, men der er intet vildt at se.

Min ven, Claus, skriver til mig at han har jord der er rodet i, lige foran tårnet, så vildsvinene har været her i løbet af natten. Det passer godt med at vi vil sidde ude hele sidste nat.

Ved 11 tiden bestemmer vi os for at gå tilbage, for at få noget middagsmad og en god morfar, før vi skal ud til aften. Vi vil sætte os ud ved 1830 tiden og så ellers blive ude hele natten.

Jeg vågner dog allerede ved 14 tiden, og bestemmer mig får at pürsche det andet stykke vi har til rådighed.

Der er forholdsvis mange store område både beplantet men også almindelige marker til køer og andet.

Jeg bevæger mig gennem hele området, og det tager lige over tre timer.

Jeg finder intet spor efter vildsvin, men en del fod efter rådyr og dådyr. Jeg ser dog intet til dem, men til gengæld er der masser af traner, der larmer helt vildt når de flyver rundt.

Jeg sætter mig ned og nyder naturen, man kan næsten kun være glad, selvom vi ikke har været heldige på jagtsiden endnu.

Jeg er tilbage hos de andre ved 1730 tiden, og får en hurtig aftensmad, før vi sætter os ud igen.

Freya sidder i et hul, hvor der er et tårn, min ven Claus sidder i eet af de tårne han har siddet i før, og jeg har fundet et nyt tårn at sidde i.

Efter en lille times tid, kommer der igen en rå med to lam tæt forbi mig. Jeg tror det er de samme som den anden aften, så jeg sidder og hygger mig med at observere dem.

De går og hygger sig, og er slet ikke klar over at jeg sidder og iagttager dem. Vi må kun nedlægge buk og vildsvin, så de får selvfølgelig lov til at gå igen.

Jeg skifter tårn, lige før det bliver helt mørkt og, så skal der spejdes ud over markerne.

Ved 22-tiden, kan jeg mærke at temperaturen falder brat. Jeg kan se der er tåge på vej ind, og da den når tårnet er det umuligt at se mere end 10 meter frem.

Tågen har ikke nået Freya, og hun skriver at hun kan høre vildsvin rumstere rundt, men de er ikke helt nede ved hende.

Tågen skiftevis letter og bliver tykkere og tykkere. Til sidst må vi stoppe ved midnatstid, da det bliver for usikkert at skulle afgive skud. Vi pakker sammen og mødes for at tale om hvad vi skal gøre i morgen tidligt.

Vi bliver enige om at se hvordan vejret ser ud, selvom der er lovet tåge til op midt på formiddagen. Desværre er der stadig tyk tåge ved 5, 6 og 7 tiden om morgenen, så vi kommer ikke ud mere. Tågen begynder først rigtigt at lette ved middagstid, hvor vi er på vej hjem.

Det har været nogle begivenhedsrige dage, hvor vi har lært en masse om hvad vi skal gøre og specielt hvad vi ikke skal gøre. Både jagtmæssigt, områdemæssigt og hvem vi vil leje jagt af.

Det er ikke sidste gang vi skal på jagt i Sverige, det ligger dog helt fast.

Knæk og bræk!
Claude