Haren gjorde forskellen

Jagt 9. Januar 2019

I dag må det da lykkedes

Vejrudsigten lover sol hele dagen, og temperaturen kommer til at ligge lige over frysepunktet. De lover godt nok en vindhastighed på 10 m/s.  Vildtet må da også komme ud og nyde solen på sådan en pragtfuld dag. Jeg har derfor taget fri fra arbejde, for jeg er overbevist om at det bliver en god jagtdag.

Så skal solen nydes

Jeg ankommer til reviret 45 minutter før solopgang og kan se at der er totalt skyfrit så langt øjet rækker. Jeg har både riffel og haglgevær med i min rygsæk fra Savotta. Jeg har også pakket en madpakke og varmt vand til te. Jeg har planlagt at sidde herude hele dagen, eller indtil jeg høster noget vildt på jorden.

Savotta rygsæk med plads til riffel eller haglgevær

Jeg hører fuglene begynde at larme. Duer, svaner og mange andre vågner op til en ny dag, og jagten på føde. Jeg håber Diana er i godt humør.

Jeg venter og venter og venter

Solen står op lidt i ni, og jeg kan mærke hvordan den begynder at varme mig. Det er godtnok kun er et par ekstra grader den giver. Men bare det at den er fremme gør at det hele ser mere lyst ud. Det gør det bare så meget nemmere at sidde herude og nyde naturen.

Min mave begynder at rumle ved 12 tiden, og jeg synes jeg fortjener lidt middagsmad. Der ikke har været noget vildt at se på jorden overhovedet. Der har dog været nogle enkelte duer og så nogle svaner der er fløjet over mig.

Dagen er reddet

Mens jeg forsigtigt finder min madpakke frem, så ser jeg en bevægelse ud af øjenkrogen på marken. Jeg stivner og drejer forsigtigt hovedet. En hare bevæger sig stille og roligt forbi mig på ca 25 meters afstand og forsvinder hen over marken.

Sæsonen er jo forbi for harejagt, og jeg er sikker på at den godt ved at den sagtens kan hoppe hen til mig og gnave lidt på snørebåndene.

 

Solen højest på himlen under jagten i dag

Dagen er reddet

Jeg tømmer min madpakke og drikker lidt te, før jeg igen sætter mig ordentligt til rette og spejder ud over markerne. Tiden går og der kommer intet overhovedet.

Det giver mig tid til at sidde og bare nyde stilheden, og kigge lidt på mit grej og riflen. Jeg vil snart have købt en lyddæmper, og tænker på at købe en Nielsen Sonic 55. Jeg vil også have et nyt skæfte og her tænker jeg at anskaffe mig et AB Arms Mod X III skæfte, så min riffel får et mere "taktisk" udseende.

Remington 700 i et AB Arms skæfte

Det er nu ikke kun derfor jeg vil have et nyt skæfte, det er også fordi at min riffel kommer til at ligne og føles som dem vi går på jagt med i Arizona, og dem er jeg vild med. I denne type skæfte kommer løbet til at ligge helt frit og jeg kan godt li det mere "rå" look.

AR 15 med Thunderbeast lyddæmper

Så er det på tide at pakke sammen

Jeg sidder og falder lidt i staver over de ting jeg vil have lavet om på min riffel og hvilke loads af ammunition der skal fremstilles til næste sæson.

Solen er ved at gå ned bag træerne og klokken har passeret 15. Jeg kan mærke at mine fingre er ved at blive noget kolde, især fordi der faktisk blæser en del, så jeg beslutter mig for at pakke sammen, selvom der er omkring 30 minutter til solnedgang.

Jeg vil ikke tage chancen, hvis der kommet et flot stykke vildt og jeg så sidder med frosne fingre og måske lidt "kulderystelser". Jeg ved at andre får bukkefeber, men jeg får altså kulderystelser 🙂 Så hellere vente på det rigtigt tidspunkt en anden dag.

Jeg pakker mit grej sammen og nyder de sidste solstråler før jeg kører hjem. Jeg skal snart på rævejagt, og en anden fællesjagt. Det glæder jeg mig til at skrive lidt om, og forhåbentligt skrive om hvilke dyr jeg høster på jagten.

Jeg nyder de sidste solstråler

Hvorfor gør jeg det

Du undrer dig måske over hvorfor jeg skriver om mine små jagtture, der ikke giver resultat. Jeg synes det er vigtigt at kunne dele mine jagt-oplevelser uanset om jeg har høstet vildt eller ej. Naturen og oplevelserne er lige så fascinerende, uanset om der kommer masser af vildt, eller om der kun kommer et enkelt.

Mange "gamle" jægere har fortalt mig at man kun ser vildt (klovbærende) ca. hver tiende gang man sidder ude på riffeljagt, og der sagtens kan være mange gange hvor det ikke kommer på skudhold. Jeg har været ude seks gange her i 2019 og har set masser af vildt, så jeg klager ikke.

Jeg ved det kun er et spørgsmål om tid, før der kommer vildt på skudhold og jeg er på stedet til at høste det. I mellemtiden nyder jeg naturen, stilheden og de korte perioder hvor jeg ser vildt og pulsen begynder at ræse rundt i kroppen.

Jeg vil selvfølgelig også dele mine generelle erfaringer og de tips og tricks jeg gør mig når jeg er ude på jagt. Du må meget gerne skrive til mig og dele dine egne tips og tricks, om alt der er jagtrelateret da jeg er fyr og flamme for at lærer noget mere om jagt, våben, grej, ammunition og alt der hører til jagt.

Knæk og bræk
Claude