Jagt 6. Januar 2019

Jeg prøver igen. Denne gang også med ræv

Jeg vågner kl 0645 og kan konstatere, at Freya allerede er taget afsted for at hjælpe vores datter, så jeg skal alene ud i dag. Det er ikke så ofte jeg tager alene afsted, da vi har det rigtigt godt med at nyde naturen og jagten sammen.

Jeg kommer selv til at sidde og skulle holde øje med hele reviret, men det går nu nok, selvom jeg godt kan bruge en super-spotter. Men det må blive en anden gang.

Jeg kontrollerer vejrudsigten og den siger stadig lidt tåge og næsten vindstille med 2-3 graders varme, så det er helt fint for mig. Jeg pakker teen ned i rygsækken, kontrollerer våben og ammunition, og så er det ellers afsted.

Vejrløgneren slår til igen.

Jeg kommer ud på reviret 45 minutter før solopgang og kan konstatere, at vejrløgneren har slået til igen. Der er ingen tåge, men til gengæld en svag støvregn. Jeg sender grumme tanker til Henrik, der er metrolog på min arbejdsplads.

Jeg kommer på plads og håber på, at i dag bliver dagen hvor jeg høster et stykke vildt til middagsbordet. Jeg kigger på uret og kan se der kun er to minutter til solen er oppe

To minutter til solen er oppe

Jeg hører fuglene begynde at larme. Krager, duer, svaner og mange andre vågner op til en ny dag, og jagten på føde. Jeg håber, den også bliver rig på bytte for mig.

Hej til Mikkel

Der går hurtigt fem minutter og så ser jeg pludselig ræven ca. 60 meter fra mig. Han går langs det levende hegn foran mig, men desværre på den forkerte side. Han stopper op et par gange og spejder ud over markerne, sandsynligvis for at se om der skulle være noget føde til ham. Han bevæger sig lidt længere væk, stopper og kigger direkte på mig. Jeg har ham i min sigtekikkert, men vil selvfølgelig ikke affyre et skud mod ham. I stedet lusker jeg min telefon op og forsøger at få taget et billede af ham.

Han er svær at se, men han sidder i cirklen

Han rejser sig og går videre i hans søgen efter mad.

Så kommer rådyrene

Jeg sidder og kigger ud over markerne og ned langs læhegnet, for at se om der skulle komme noget vildt om imod mig. Læhegnet følger en lavning mellem 2 marker, så det vil måske være et naturligt sted for dem at bevæge sig. Jeg har placeret mig, så jeg sidder 50 meter fra hegnet og peger riffelmundingen mod det sted er er bedst mht kuglefang og hvor vildtet præsenterer sig bedst for mig.

Vinklen snyder lidt. Der er perfekt kuglefang  ved læhegnet

Hvis vildtet kommer til højre for mig, så har jeg kortere reaktionstid, end hvis de kommer fra venstre, så jeg kigger mest til højre. Pludselig kommer de ud af et lille skovstykke, nøjagtigt samme sted som ræven. To styk, der står perfekt da de stopper op. Men desværre igen på nabomarken, så jeg må bare nyde synet og håbe at de vælger et andet spor næste gang.

De er svære at se, men der står to rådyr bag træerne

De bevæger sig stille og roligt mod syd, og har tydeligvis ikke hverken set, hørt eller fået fært af mig, selvom de i starten var inde på 60 meter. Jeg sidder helt stille og kigger på dem, mens de esser og går stille og roligt væk.

Chok

Jeg får pulsen og åndedrættet ned og kigger mig rundt. Der er masser af fugleliv omkring mig og de larmer for vildt. Efter en lille times tid dør støjen ud og jeg skruer lidt op for mine høreværn, så jeg måske kan høre hvis der skulle komme noget vildt fra skoven.

Wosh-wosh-wosh siger det i mine høreværn. Jeg undrer mig over hvad det er, og skal lige til at kigge tilbage, da der lyder et mega højt svane"skrig" eller sang. De flyver lige hen over hovedet på mig i under 10 meters højde og har ikke larmet, før de er lige over mit hovede. Gosh et chok jeg fik.

Jeg sidder og holder øje med retningen de kom fra, og få minutter senere kommer der fem mere, denne gang dog med lyd på og noget højere.

Denne gang med lyd på.

Klokken er blevet lidt over 11 og jeg begynder at  pakke sammen. Det er bare ikke det samme uden min gode spotter, Freya. Desuden skal jeg starte på arbejde i morgen, så der går nok nogle dage før jeg sidder herude igen, desværre.

Jeg synes, det har været nogle fantastiske dage i naturen med masser af vildt, både på jorden og i luften. Jeg er sikker på at Diana vil være i sit venlige humør før sæsonen er forbi, og jeg skal nok dele alle mine oplevelser med Jer.

Knæk og bræk
Claude