Jagt 4. Januar 2019

Så kom rådyrene

Freya og jeg har aftalt, at vi vil være på reviret ca. 45 minutter før solopgang, for at kunne finde et godt sted at sidde og være ordentlig på plads. Men vi kom lidt sent afsted, så der var kun 30 minutter til solopgang, da vi ankom.

Vi havde selvfølgelig pakket og klargjort vores rygsække og jeg havde kontrolleret min riffel og ammunition før vi tog afsted. Freya fungerer som min spotter, da det kun er mig der må skyde på dette revir. Hun virker ikke helt tilfreds med ordningen, men sådan er reglerne i vores lille konsortie 🙂

Vejret er måske ikke helt optimalt, da der er overskyet og det blæser en del, men det tager vi med godt humør og varm påklædning.

Klargøring til jagten.

Vi slår vores jagtstole op og sætter os til rette, mens jeg laver de sidste justeringer på min skydestok fra PH-Jagt. Jeg har fået en PH-Rhino Quadscope 2018 til test, og efter en lidt problematisk start er jeg faktisk begyndt at syntes rigtig godt om den. Den giver en fantastisk støtte til riflen og kan nemt flyttes og justeres, hvis vildtet ikke står stille. Jeg kommer til at lave en længere beskrivelse af mine erfaringer om den  her på min side senere.

PH-Rhino Quadscope 2018

Så kom rådyrene

Vi sidder og kigger os lidt omkring, mens solen begynder at nærme sig horisonten. Pludselig ser jeg bevægelse ud af øjenkrogen. Der kommer da to rådyr spankulerende hen over marken, 210 meter fra os. Jeg retter riflen mod dem og nyder synet. Freya kigger på dem i hendes håndkikkert og hvisker at de er flotte. De går skråt hen over marken og står nu kun omkring 130 meter fra os. Perfekt med siden til og ingen bevægelse overhovedet.

Selvom jeg har ladet op med mine .308w DRT 175 grain patroner er mine fingre ikke i nærheden af hverken aftrækker eller sikring. Solen mangler nemlig stadig 4 minutter i at stå op, så vi nyder synet samtidigt med, at vi tæller sekunderne.

2 minutter senere bevæger de sig væk og går over på nabo-reviret. Vi sukker vist begge samtidigt, da vi godt ville have haft noget lækkert rådyr-kød med hjem til spisebordet.

Jeg sidder og håber på, at de vender om og kommer tilbage, men det sker desværre ikke. Vi puster ud og får pulsen ned igen og sidder og småsnakker om oplevelsen. Imens begynder fuglene at røre på sig og der kommer flere træk af både svaner og duer henover os. Det er bare dejligt at sidde og se dem passere lige hen over hovederne på os.

Min spotter sidder klar for at hjælpe til med at opdage vildt

Sikkerhed og masser af spor

Efter godt to timer med den kolde vind lige i ansigtet bliver vi enige om, at vi hellere må pakke sammen og tage herud i morgen igen. Vi vil dog først lige bevæge os lidt rundt for at kigge efter spor og for at finde nogle flere gode standpladser, hvor jeg kan sidde med riflen. Både for at kunne se så meget som muligt af reviret, men også for at sikre at der er ordentligt kuglefang og at den generelle sikkerhed er i orden.

Masser af spor

Vi kigger på hinanden, efterhånden som vi finder flere og flere spor. Uden at sige noget til hinanden er vi begge klar over "konsekvensen". Her skal vi ud i morgen. Vi kigger på vejrudsigten og den lover sol indtil over middag og en svag vind. Perfekt.

Udsigten gennem Night Force NXS 3.5-15x56 optik

På vej hjem taler vi om, at jeg måske skal medbringe haglgeværet så vi kan få et par duer eller tre med hjem, så det er ikke umuligt at jeg gør det på een af de næste jagter herude. Det har været en super formiddag med vildt på jorden og masse af vildt i form af duer, i luften. Det skal nok lykkedes for os at høste et stykke dejligt vildt på reviret.

Knæk og bræk
Claude

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram