HECS virker!

Jagt 12. Juli 2019

Morgenjagt med bukkeoverraskelse

Efter den store succes i går aftes, har jeg valgt at tage ud her til morgen igen.
Jeg håber selvfølgelig på at der er en større buk i nærheden, når nu jeg har aet flere råer i området.

Der er en dejlig morgentåge og jeg bliver klar ca. 5 minutter før solopgang.

Jeg har leget lidt med et andet setup til min riffel derhjemme, og synes at i dag kunne være fint at afprøve det. Jeg har jo monteret min Remington 700 AAC-SD i et MOD*X GEN III chassis fra AB Arms, og der kan jeg montere alle mulige adaptere på.

Jeg har købt et adapter, så jeg kan montere min riffel på et kamerstativ, og jeg har et kraftigt stativ fra Manfrotto som sagtens kan bære den.

Jeg er super tilfreds med dette setup og sidder lige og leger med det, mens jeg lytter til fuglene der er begyndt at give lyd fra sig.

Pludselig ser jeg en ryg fra et dyr på ca 10 meters afstand. Det rejser hovedet og ryster hele kroppen.

Det er sørme den samme spidsbue fra i går, der lige er vågnet op. Han ryster alt duggen af pelsen og kigger sig omkring. Han kigger direkte på mig et par gange, men reagere overhovedet ikke på min tilstedeværelse.

Jeg har igen alt mit HECS tøj på, incl. sokker, handsker og hovedovertræk.

Det føles fuldstændig uvirkeligt at han er så tæt på og kigger direkte på mig uden at reagere. Jeg er sikker på at han kan se min riffel med det hele, da den står på tværs i forhold til ham. Men jeg er også overbevist om at han ikke kan se mig, selvom jeg sidder og filmer ham med min telefon.

Han går direkte hen foran mig og fortsætter lidt ned til højre, ca. 30 meter væk.. Han kigger ikke mere i min retning end han gør i andre, så HECS tøjet må virke. Han forsvinder ganske kort, men så ser jeg ham hoppe tilbage over hegnet og tilbage foran mig igen.

Jeg vil helt klart teste mit HECS tøj noget mere, og skal nok dele mine erfaringer med en artikel til enten Jagt, Vildt og Våben eller www.mitjagtblad.dk , så I kan glæde Jer.

Han går rundt foran mig i mere end 30 minutter på afstande mellem 10 og 30 meter, og han ænser mig overhovedet ikke. Heller ikke selvom jeg drejer min riffel så jeg kan sidde og øve mig lidt på ham.

Det er fuldstændigt uvirkeligt. Da jeg sidder og studere ham i min optik synes jeg at jeg kan se at han er lidt grå i skægget. Freya og jeg har ellers været enige om at det er en ung buk, der skal have et år mere, men nu bliver jeg i tvivl.

Jeg får taget nogle billeder af ham og så må vi kigge på ham når jeg kommer hjem til hende. Indtil videre får han lov til at gå og hygge sig på marken.

Han står perfekt et par gange, men jeg vil alligevel ikke høste ham, før Freya og jeg er enige om det. Så det bliver bare til en masse træning på ham, og det er også helt fint. Jeg er jo ikke i krig med dem, og kan altid købe en hot-dog med pommes til middag, når jeg kører hjem.

Han går igen væk fra mig og forsvinder ind i skoven, nøjagtigt samme sted som i går. Interessant.

Der sker ikke mere i løbet af formiddagen, ud over fasankokken der stadig spøger, så ved 1130 tiden pakker jeg sammen og kigger lige på området. Der er masser af fod efter rådyr, så jeg er sikker på at Diana nok skal være gavmild på et tidspunkt.

Knæk og bræk!
Claude

 

Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram