Dyrene kommer..

Jagt 11. Juli 2019

Aftenjagt med råer og en enkelt buk

Jeg har valgt at sætte mig samme sted som i går,  da jeg har en god mavefornemmelse for at det sted vil blive godt.

Jeg sidder på plads ved 1830 tiden. Der er lidt flere skyer end i går, men temperaturen er helt fin alligevel. Jeg har taget mit undertøj på fra HECS, der skulle gøre det muligt at komme endnu tættere på vildtet, så det bliver lidt spændende.

Området jeg sidder og kigger ud over er ca. 150 x 300 meter og der er en masse bevoksning på marken og træer langs kanten af området.

Jeg sidder helt åbent på toppen af en vold, men har solnedgangen i ryggen og så selvfølgelig mit HECS tøj på, så det skal nok gå.

Jeg sidder og tager nogle afstande med min afstandsmåler da jeg opfanger en bevægelse til højre for mig. Ca. 50 meter væk står den en rå og drikker af et lille vandhul.

Jeg får listet mit kamera op og begynder at filme det. Efter et par minutter kommer der en rå mere, og de går rundt i området i et lille kvarter. De kigger i alle retninger, også min, men ænser mig overhovedet ikke.

Jeg har kun prøvet et par enkelte gange før at vildt kommer så tæt på, men der har jeg altid været i skjul, så det er mega interessant at de ikke reagerer på at jeg sidder her, helt frit og i silhuet.

De lister videre langs åen der forsyner vandhullet med vand, og jeg sidder tilbage og nyder synet af dem, mens de forsvinder. Jeg er sikker på at det her område nok skal blive godt, når den "almindelige" jagt starter om nogle måneder.

Jeg sidder og forsøger at lokalisere den fasankok der hele tiden skræpper skræpper op. Jeg bliver forholdsvis forskrækket hver gang, for jeg har skruet helt op for mine Phonak høreværn. Han er snu, for jeg kan ikke se ham selvom han er tæt på.

En lille halv time før solnedgang, ser jeg et dyr komme ind fra venstre. Det går rundt i den høje bevoksning og i starten kan jeg kun se ryggen af det, da det esser.

Efter nogle minutter løfter det hovedet og jeg kan se det er en lille spidsbuk. Det er den som Freya og jeg har set tidligere på sæsonen og som vi har vurderet til at være for ung til at vi vil høste ham.

Han bevæger sig rundt på marken, på mellem 50 og 100 meters afstand, igen uden at ænse mig. Jeg må indrømme at jeg tror mere og mere på det her HECS tøj. Det virker ikke til at han ser mig overhovedet.

Han går vel rundt i omkring 20 minutter før han er færdig og forsvinder ind mellem træerne, til højre for mig.

Det var en fed oplevelse at kunne sidde og iagttage alle dyrene uden at de ænsede mig. Jeg skal helt klart have HECS tøjet på, under de næste jagter.

Det er blevet solnedgang og jeg pakker sammen. Jeg glæder mig til at komme hjem og vise Freya billederne og videoerne.

Knæk og bræk!
Claude