HECS virker – igen!

Jagt 13. Juli 2019

Jagt ved Vildmosen

Freya og jeg er blevet inviteret på jagt ved Lille Vildmose af een af vores venner. Vi kører derop meget tidligt om morgenen og mødes med ham.

Efter en kort lille parole kører vi ud i området. Det er lidt andre forhold end dem vi er vandt til, da der er mulighed for lange skudafstande, så længe vi har godt kuglefang.

Vi bliver placeret et stykke fra hinanden og så er det ellers i gang med at få målt afstande og kigget på terrænet for at finde ud af hvor vi kan afgive sikkert skud.

Det er super lækkert terræn og flot vejr, med lidt dis først på morgenen, men det er helt fint.

Jeg får også afprøvet mit setup med GoPro kamera placeret på riflen og justeret på min optik.

Efter 1 1/2 time har jeg stadig ikke set noget større vildt ud over en del harer og så har der været et par rovfugle tæt på mig. Det er nu helt ok, da vejret bliver bedre og bedre.

Harene kommer rigtigt tæt på og er totalt ligeglade med mig. Jeg får en sms fra Freya der skriver at hun har set en buk og en rå, men at han ikke præsenterede sig ordentligt for hende, så hun har ikke haft mulighed for at afgive skud mod ham.

Det bliver middagstid og vi afslutter jagten, for at komme ind og få et overdådigt måltid før vi kører ud igen, i et andet område.

Jeg placerer mig med et lille skovstykke og en grøft bag mig, med udsigt til et levende hegn og en stor kornmark.

Igen er det igang med afstandsmåleren og vurdering af hvor jeg kan afgive sikkert skud. Der er nu meget fine muligheder her, så det er bare at nyde vejet og udsigten.

Efter en lille times tid opdager jeg ræven der kommer ud fra kornmarken. Den krydser marken foran mig og forsvinder over på en mark til højre for mig. Et flot dyr der altid overrasker mig når det pludselig dukker op.

Senere sender Freya en sms at hun har set en rå og en buk gå ind i skoven bag mig. Vi har aftalt at stoppe ved 17 tiden da vi skal tilbage og have noget aftensmad før vi kører hjem. Klokken er nu omkring 1645, så det er lige op over.

Jeg beslutter mig for at anvende mit lokkekald for at se om jeg kan lokke dem begge frem, så det får lige et par blæs.

Efter 10 minutter er der ikke sket noget overhovedet, så jeg begynder et tænke på at pakke sammen. Da hører jeg noget pusle lige bag mig, og jeg mener LIGE bag mig.  Jeg har mit HECS tøj på inden under mit sæt fra SnipenStrike, men jeg tænker at det ikke kan være et rådyr SÅ tæt på.

Jeg sidder på en jagtstol med min riffel placeret i en skydestok, så jeg er jo ikke helt usynlig. Jeg vender mig hurtigt om, og hvad står der så lige bag mig. En buk!!. Han står og kigger direkte på mig, og bliver mega forskrækket da jeg vender mig, så han falder næsten ned i grøften og ræser ind i skoven.

Jeg sidder med åben mund og polypper og kigger efter ham.

Jeg er med garanti blevet lige så forskrækket som ham, og min puls ræser afsted. Jeg får lige taget et billede af græsset han havde trådt ned, bag mig  og så er det ellers med at komme tilbage til Freya og den gode aftensmad der venter.

Jeg er nu mere og mere overbevist om at HECS virker og det var en totalt vandvittig oplevelse at have et stykke vildt så tæt på.

Det skal vi helt klart eksperimentere noget mere med.

Tak til Glenn og Dorthe for at invitere os på en god jagt og et par overdådige måltider.

Knæk og bræk!
Claude