En rolig dag på jagten

Jagt 30. Maj 2021

Jeg er ude igen på en tidlig morgenjagt. Vejret er dejligt og der er kun en svag vind.
På vej ud til reviret kan jeg se en del fod gennem bevoksningen, en del af det ser helt nyt ud. Det bliver spændende.

Jeg kommer på plads, ca. 30 min før solopgang, og nyder at naturen vågner op. Der er lidt jordtåge, men det letter stille og roligt efterhånden som solen får mere kraft.

Jeg sidder og spejder rundt, for at se om der skulle komme en buk frem. Pludselig ser jeg et rådyr bag mig, der krydser ind over marken. Lige før den forsvinder i krattet, kan jeg se det er en stor gaffelbuk. Måske ikke så stor som ham jeg så for nogle dage siden, men alligevel en stor og kraftig krop.

Jeg bliver ved med at kigge op mod området han forsvandt, måske dukker han op igen. Efter en lille times tid har jeg ikke set ham, men der er kommet en rå ud til højre for mig. Den går og esser lidt, før den forsvinder ind på den store rapsmark til højre for mig.

Pludselig ser jeg en svag bevægelse i træerne foran mig. Det er bukken fra før, der står og kigger direkte på mig. Jeg ved ikke hvor længe han har stået der, men nu er der stirre konkurrence. Vi kigger på hinanden i omkring 15 minutter, før han stille og roligt bevæger sig væk fra mig. Han fortsætter mod højre, og jeg håber at han krydser åen, og kommer frem på det åbne stykke.

Det gør han desværre ikke, og jeg ser ham ikke mere. Jeg har besluttet mig for at det skal være ham, der skal nedlægges og ikke hans storebror, der er lidt større i opsatsen. Så nu skal vi bare finde et tidspunkt at mødes på.

Jeg bliver siddende indtil ved 11 tiden, og der kommer ikke andet ud, så jeg pakker sammen og begiver mig hjem. En super fed dag, hvor jeg har konstateret at der går to gaffelbukke herude, og jeg ved nu hvilken buk jeg gerne vil have med hjem til spisebordet.

 

Knæk og bræk!
Claude