Arghhh. Forkert dato

Jagt 5. Oktober 2019

Det kan ikke passe med datoen

Jeg ankommer til området ca. 30 minutter før solopgang. Jeg lister frem for at se om der skulle være noget vildt på marken, men den er helt tom.

Hurtigt får jeg fat i rygsækken med mit grej og riffel, og får placeret kikkert og afstandsmåler om halsen. Der er vel gået maksimalt 5 minutter da jeg bevæger mig ned mod mit stam-sted.

Jeg stivner efter to skridt. Der står en kronhjort på marken og esser og den har ikke set mig. Den må være kommet ud, ligesom jeg har vendt mig om.

Jeg knæler ned og kontrollere min liste med jagttider, selvom jeg inderst inde godt ved hvornår den starter for kronhjort. 16. Oktober står der. Jeg kontrollerer både mit ur og telefon 5-6 gange, men der står stadig 5. Oktober på displayet. Stadig 11 dage. Jeg kontrollerer, for en sikkerheds skyld lige listen igen. Øv, datoen her ikke ændret sig.

Hjorten esser i ca. 10 minutter før den bevæger sig ind i skoven igen. Jeg rejser mig op og bevæger mig ned mod skovkanten. Han så stor ud, selvom det er lidt svært at bedømme.

Men min puls ændrede sig da fra en sovende blåhval til en parringslysten kolibri, og jeg kan mærke at den stadig er høj da jeg kommer på plads.

Jeg sidder og kigger på skovkanten, for at se om han skulle komme ud. Det gør han desværre ikke.

Jeg bliver siddende til 1130, og der er ikke kommet noget vildt frem udover hjorten i morges.

Jeg pakker sammen og tænker over hvor heldig jeg har været, mens jeg går ned til bilen. Det her stykke bliver klart min favorit om 11 dage.

En super oplevelse med en stor og flot kronhjort, jeg ikke vil glemme.

Knæk og bræk!
Claude