Antallet af afrikanske næsehorn stiger

Antallet af afrikanske næsehorn stiger trods krybskytteri.

Forud for Verdens Næsehornsdag den 22. september 2023 har afrikanske myndigheder anslået, at der var 23.290 næsehorn på tværs af kontinentet ved udgangen af 2022. Det er 5,2 % flere end i 2021. Ikke desto mindre blev mindst 561 næsehorn ulovligt dræbt af krybskytter over hele kontinentet i løbet af 2022.

Sydafrika er stadig hjemsted for flere næsehorn end noget andet land, men oplever fortsat store tab til krybskytteri – 448 næsehorn blev dræbt ulovligt i 2022 sammenlignet med 451 i 2021. Namibia havde 93 næsehorn dræbt af krybskytter i 2022 sammenlignet med 47 året før. I Kenya viste officielle tal, at kun et næsehorn blev dræbt af krybskytter i 2022, et fald fra seks året før.

En kombination af vildtbeskyttelse og biologiske forvaltningsinitiativer har resulteret i et samlet tal på 6.487 sorte næsehorn i Afrika, en stigning på 4,2 % fra 2021. Hvide næsehorn tæller nu omkring 16.803 dyr, en stigning på 5,6 %. Det er værd at notere at det er den første stigning i antallet af hvide næsehorn siden 2012.

“Med denne gode nyhed kan vi drage et lettelsens suk for første gang i et årti. Det er imidlertid bydende nødvendigt at konsolidere og udbygge denne positive udvikling og ikke slappe af” udtaler Dr. Michael Knight, formand for IUCN African Rhino Specialist Group (AfRSG), som sammentæller næsehornsestimater fra forskellige stater for at kunne opgive et total antal .

Afrikas store dyr, herunder næsehorn, er vigtige drivkræfter for biodiversiteten og økologien. De skaber levesteder for andre arter, hvilket giver muligheder for en fremtidig global restaurering og rewilding muligheder.

Vilde afrikanske næsehorn kan også bidrage til lokalbefolkningens levebrød og velfærd, tiltrække turister fra hele verden, skabe beskæftigelsesmuligheder og bidrage til den økonomisk udvikling i området.

Læs mere HER

Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram