Aftenjagt i Hochsitz

Jagt 29. Maj 2019

Jagt i Midtjylland

Denne aften er jeg inviteret ud på jagt i Midtjylland af een af mine venner. Jeg har Freya med som forograf og spotter.

Vi mødes ved 19 tiden på herregården og holder en kort parole, før vi bevæger os ud til hochsitzen. Den er heldigvis så stor at der er plads til os begge.

På vej op i hochsitz

Efter vi har sat os godt til rette begynder vi at tage en masse målinger med vores laserafstandsmåler. På den måde får vi hurtigt delt området ind i felter hvor vi både kender afstanden og ved om vi vil skyde eller ej, hvis der skulle komme en buk for.

Der er en masse harer der render rundt nedenfor og en her del viber der flyver rundt. Super hyggeligt.

Vi har solen i ryggen og efter en lille times tid sidder vi i skygge, men nyder hele det solbeskinnede område der ligger foran os.

Mega flot udsigt fra hochsitz

Det første stykke vildt

Ved 2030 tiden får vi begge øje på et stykke vildt. Det er næsten 400 m væk så der går lidt tid med at finde ud af om det er en buk eller rå. Det er "desværre" en rå, men alligevel spændende at sidde og kigge på den.

Den kommer lidt nærmere, og jeg benytter lejligheden til at træne lidt sigteøvelser og taler med Freya om skyd/skyd-ikke områder alt efter hvor og hvordan den står for.

Sigteøvelser fra hochsitz

Vi spotter en rå mere, lidt tættere på denne gang, men den forsvinder hurtigt ude af syne.

Jeg kan mærke at pulsen stiger, når vi opdager dem, men desværre stadig kun råer.

Jeg justerer mit ballistiske tårn, så det passer med den afstand vi har set den sidste rå. Det kunne jo være at der kommer en buk.

Justering af ballistisk tårn

Flere råer og en buk

Klokken passere 2115 og vi bliver lidt mere årvågne her tæt på lukketid. Vi sidder begge og bruger vores kikkerter og afsøger hele området kontinuerligt.

Der er lange afstande, så der er meget der skal overvåges. Pludselig ser jeg en rå ca. 550 meter væk. Det ser ud til at den er lidt nervøs. Den kigger sig omkring hele tiden.

Efter et par minutter ser jeg et nyt stykke vildt dukke frem fra een af de levende hegn. Den er ude på mere end 500 meter, men jeg kan alligevel se opsatsen på den. Endelig. En buk

Så har vi spottet en buk

Den går lidt frem og tilbage, stopper op og esser lidt. Råen lusker rundt omkring den, men den virker ikke så interesseret i hende.

Vi sidder begge og krydser fingre, for at bukken skal begynde at bevæge sig ned mod os. Tiden går og der er pludselig kun 5 minutter til solnedgang. Bukken er ikke kommet mere end 25 meter tættere på os, og jeg vil ikke skyde den på 500 meters afstand.

Vi bliver siddende i nogle minutter og kigger på bukken og råen der bevæger sig rundt. Der er vildt mange harer der ræser rundt og det er mega hyggeligt.

Til sidst beslutter vi os for at kravle ned og mødes med min ven, så vi kan tale aftenens oplevelser igennem. Det har været en super hyggelig aften og vi har set en del vildt, så det kan næsten ikke være bedre.

Mange tak til Claus, for at tage os med ud på aftenjagt i det Midtjyske.

Knæk og bræk!
Claude