En aften i rapsmarken

Jagt 20. Maj 2019

Rapsmarkerne

Jeg har besluttet mig for at prøve et helt nyt sted på vores revir. Det er i en rapsmark der støder på til en grusgrav.

Vi har tidligere mødt bukken, på vores fællesjagter, netop i grusgraven. I stadet for at sidde direkte nede i grusgraven, så vil jeg hellere prøve at sidde i rapsmarken..

Jeg parkerer bilen et stykke derfra ved 19 tiden, og bevæger mig stille på plads i eet af sprøjtesporene. Jeg placere mig således at jeg kan kigge op ad et andet spor. På den måde vil det være muligt at spotte bukken, når han krydser det, på vej til grusgraven.

Jeg sidder og nyder lydene, og kigger på alle fuglene der flyver omkring mig. Det er super beroligende, at sidde her i marken og kigge på alle de gule blomster.

Sporet jeg kan kigge ned af

Ventetiden

Der er overskyet, men ikke koldt, så jeg sidder og roder lidt med min nye jagtrygsæk fra det norske firma Vorn. Den er mega smart med det indbyggede bæresystem til riffel eller haglgevær.

Min nye Deer rygsæk fra norske Vorn

Jeg kommer helt klart til at lave en artikel om Deer rygsækken, men kan allerede roligt anbefale den.

Jeg sidder selvfølgelig og spejder ud over marken, for at se noget bevægelse og måske en opsats der bevæger sig rundt, men efter 1 1/2 time har jeg intet set.

Der spejdes intenst ud over marken

Jeg sidder også og øver lidt sigteteknik og justering af min skydestok. Så er jeg så klar som jeg kan være når bukken dukker op.

Sigteteknik og træning med skydestokken fra PH-Jagt

Lukketid nærmer sig

Da klokken nærmer sig 2030 begynder jeg så småt at pakke sammen. Jeg forsøger, at være så stille som muligt, hvis nu bukken skulle dukke op.

Jeg har intet vildt set hele aftnen, så i stedet for at presse mig selv med tiden til solnedgang, har jeg besluttet mig for at aflade riflen 5 minutter før lukketid.

Jeg pakker det sidste sammen og får det hele placeret i rygsækken. Det er super nemt at bevæge sig når alt grejet er placeret på ryggen og jeg kommer hurtigt ned til bilen.

På vejen hjem sidder jeg og tænker over hvor dejligt det er, at kunne sidde i naturen og nyde den i fulde drag, uanset at der ikke kommer noget vildt for.

Knæk og bræk!
Claude