Forskellige solnedgange?

Jagt 2. Juni 2019

Solnedgang på forskellige tidspunkter?

Jeg er i dag taget ned i det område der støder op til et større skovstykke. Freya og jeg her tidligere skudt to råer her, så der skulle også være mulighed for at få en buk, håber jeg.

Jeg ankommer ved 1930 tiden og lister ned til det sted jeg normalt sidder. Her kan jeg nyde solnedgangen, samtidigt med at jeg har et rigtigt godt overblik over marken.

Jeg får mig placeret og slået min skydestok op. Det er super lækkert med denne skydestok fra PH-Jagt. Jeg kan løsne det bagerste hoved og dreje stokken fra side til side. Jeg har næsten 90 graders bevægelighed, så der er god mulighed for hurtigt at kunne skifte retning.

Ved 21 tiden har jeg kun set nogle harer og en del forskellige fugle der flyver til og fra skoven. Jeg kontrollere lige tiderne for solnedgang på mit Garmin Fenix 5X ur og min ballistiske beregner Garmin Foretrex 701. Selvom det er samme fabrikat og de viser samme position, så er der faktisk flere minutters forskel på tiden for solnedgang.

Foretrex 701 viser 2159 og Fenix 5X viser 2202. Jeg laver en hurtig kontrol på suncalc.net, og den viser 2203, så der er næsten frit valg.

Det er lidt interessant at de alle tre viser forskellige tidspunkter, det er klart noget jeg skal kigge mere ind til. Der er ingen grund til at skyde før solopgang eller efter solnedgang. Så jeg vil finde ud af hvilken der er mest konservativ i fremtiden, og så rette mig efter den.

Klokken nærmer sig 22 og jeg pakker mit grej sammen. Det blev ikke til så meget denne aften. Kun et par harer og nogle fugle. Solnedgangen kunne jeg dog ikke klage over.

Jeg skal heldigvis snart ud igen, og så må vi se om jeg er mere heldig.

Knæk og bræk!
Claude