Ræven kom forbi

Jagt 19. Januar 2020

Jeg har en god fornemmelse. På vej ud til reviret så jeg en mår og et rådyr. Der er lover strålende solskin 4-7 grader og en frisk vind. Jeg sniger mig ud til området jeg skal sidde i, og scanner alle områder der kan være interessante før jeg bevæger mig fremad.

Jeg ser intet på vej ud på min plads, og sidder klar ca. 20 minutter før solopgang.

Jeg er ultra stille selvom der blæser en del. Jeg har desværre vinden i ryggen, men jeg har mit HECS undertøj på, så det stoler jeg på kan hjælpe mig. Jeg kigger rundt en sidste gang, før jeg tager min ansigtsmaske på. Intet..

Der sidder han jo

Da jeg kigger op igen, så sidder ræven under 30 meter fra mig og misse med øjenene. Han sidder i perfekt profil og hygger sig i solopgangen. Han kigger i min retning men er totalt ligeglad. Han kan tydeligvis ikke se mig, og kan heller ikke dufte mig. Jeg kigger på uret. Fem minutter til solen står op, så jeg sidder bare og nyder ham. Han har sandsynligt ligget i græsset og spist en mus eller andet, mens jeg kom på plads og har ikke hørt mig.

Efter et minut så rejser han sig og bevæger sig længere væk. Han sætter sig ned og sidder nu på 100 meter.

Jeg kigger på ham i mit sigte og har bestemt mig for at høste ham, når solen står op. Vi ved der har været fem unger i kuldet og vi har kun fået høstet een af dem indtil nu. Så vi kan godt høste een eller to mere.

Der er stadig to minutter tilbage da han beslutter sig for at gå til venstre ned mod mosehullet. Jeg følger ham så godt jeg kan, men det er lidt vanskeligt på grund af alle lavningerne han bevæger sig rundt i.

Ræven kommer tilbage

Pludselig vender han om og begynder at bevæge sig tilbage mod mig. Det er 4 minutter efter solopgang så jeg er på den sikre side. Jeg lader ham fortsætte indtil han er næsten ud for mig på ca. 110 meter.

Jeg kan se han ikke har i sinde at stoppe, så jeg siger “mæææ”. Så skal jeg love for at han stopper op og kigger i min retning.

Jeg har haft ham i sigtet hele tiden og ved nøjagtigt hvor jeg har godt kuglefang. Han står perfekt. Jeg ånder helt ud, afsikrer og lader min pegefinger stramme om aftrækkeren. Jeg hører et dæmpet knald og mærker en svag rekyl samtidigt med at jeg ser ræven springe op, hyle og falde ned igen.

Jeg repeterer og kan se han sidder på som da jeg så ham første gang i morges. Jeg vil ikke lade ham sidde for længe, så jeg skyder ham igen. Han falder sammen og ligger bom-stille.

Jeg er af den holdning at vildtet ikke skal lide. Så om jeg skyder det een, to eller tre gange er ligegyldigt for mig. Så længe dyret bevæger sig, eller sidder stille så skyder jeg på det. Først når det ligger ned og tydeligt  giver slip, stopper jeg.

Jeg giver ham ti minutters fred før jeg bevæger mig ned til ham. Jeg har siddet og kigget på ham i min optik og han har ikke bevæget sig overhovedet.

Jeg kan ikke lade være med at ae ham lidt før jeg ligger ham pænt, så jeg kan få et flot billede af ham. Jeg synes vildtet skal æres med den respekt de retteligt fortjener.

Han lugter en del, men det følger jo med. Jeg tager ham med op til min plads, og så venter jeg på at der måske skulle komme et rådyr frem.

Over middag er der ikke kommet noget frem overhovedet. Måske er det på grund af ræven der ligger ved siden af mig, men det er helt fint. Jeg er super glad for at have høstet en ræv. Nu er det bare at pakke sammen og så tage hjem til og fortælle Freya om min store oplevelse.

En super dag.

Knæk og bræk!
Claude

Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram