Jagt med overnatning

Jagt 10-11. December 2020

Da vores outing på Fjeld Skovgods blev aflyst, har jeg besluttet mig for at tage en jagt med overnatning i telt. Området jeg har valgt denne gang er vores østligeste område, og der må kun skydes då- og kronvildt.

Det er fordi vi i lauget, gerne vil gemme råvildtet til fællesjagterne, og derudvoer har vi tre andre områder hvor vi kan gå på riffeljagt efter alt vildt i hele sæsonen.

Jeg ankommer ved 0830 tiden, ca. 15 min før solopgang og får mig sat på plads. Det støvregner, men vejrudsigten siger at det skulle stoppe ved 9 tiden.

På vej på plads har jeg set masser af fod, både fra rå-, då- og kronvildt, så det er lovende. Klokken 0930 småregner det stadig, og jeg kan se at skyerne ikke ser lysere ud, tværtimod.

Jeg beslutter mig derfor for at sætte mit lille telt fra Nordisk op.

Det tager kun ca. 5 minutter, og så er det klart. Heldigvis, for jeg skal love at regnen tager til. Jeg beslutter mig for at aflade riflen og kravle ind i teltet for at få noget læ.

Det regner og regner og regner. Indtil klokken 13 faktisk. Derefter slår det over i let støvregn og jeg beslutter mig for at kravle ud igen.

Jeg har smugkigget mens der regner, men har ikke set noget vildt overhovedet. Det kan jeg godt forstå, for det er lidt vandkoldt.

Jeg sætter mig på stolen igen og spejder ud i terrænnet. Ved solnedgang har jeg intet set, og jeg rejser mig for at kigge på et af de andre revirer vi har, bagved. Der står dælme tre rådyr. En rå og to lam, hvor det ene tydeligt er større end det andet.

Desværre har vi jo besluttet at rådyr ikke må høstes i området, så jeg nyder bare synet i stedet.

Jeg kravler ind i teltet, og får det våde tøj af, før jeg lige tager en lille morfar.

Da jeg vågner er det bælgmørkt, så jeg tænder en lille lampe og så får jeg lavet lidt aftensmad, før jeg igen kravler ned i soveposen. Det regner igen, og lyden får mig til at falde i søvn igen.

Kulden er der stadig

I løbet af natten, vågner jeg vel hver anden-tredje time, for lige at vende mig, og mærke at kulden der. Det småregner næsten hele natten, men jeg ligger tørt og godt.

Jeg vågner ved 8 tiden, og så er det ellers med at blive klar helt lydløst. Jeg kravler ud af teltet kl. 0820 og kigger mig rundt. Der er stadig gråt og helt stille.

Så kommer de frem igen

Ved 0930 tiden rejser jeg mig langsomt, for lige at strække kroppen, og så opdager jeg de tre rådyr igen. De står samme sted og esser, som i går på ca. 240 meter og de har ikke set mig overhovedet.

Jeg står og nyder synet, før jeg sætter mig på plads igen.

Ved 1130 tiden har jeg stadig intet set til då- eller krondyr, så jeg beslutter mig for at pakke sammen og køre hjem til et varmt bad.

Selvom jeg ikke fik noget vildt med hjem, så var det alligevel en dejlig tur, hvor jeg så råvildt og kunne lade tankerne flyde.

Et par gode dage, og nu ved jeg da hvor der står rådyr på vores terræn 🙂

Knæk og bræk!
Claude