Endelig kom bukken til mig

Jagt 25. Maj 2020

Jeg er på vores sydligste revir 30 minutter før solopgang. Det er en dejlig morgen med ganske få skyer og næsten ingen vind.

Jeg nyder altid solopgangen og alle skovens lyde.

Fuglene vågner, og harene begynder at bevæge sig rundt. Efter to timer ser jeg fire dådyr på vej hen over vores revir og ind i skoven. Et dejligt syn.


Jeg ser ikke andet større vildt, kun enkelte harer, så jeg vælger at kører hjem til middag, og så vil jeg ud igen i aften.

Jeg har valgt at sidde i det nordligste revir her til aften.

Jeg havde siddet på reviret i nogle timer da han pludselig stod der.

Det er et område jeg kender godt så jeg behøver ikke at måle afstanden på ham.

Jeg har allerede riflen rettet mod området, da det er den korteste skudafstand på 47 meter, hvor han kan dukke op. Jeg kigger gennem mit red dot og placere prikke på bladet.

Han står helt stille så jeg tager et hurtigt kig i min primære optik. Han står helt skarp, og jeg vælger at anvende den primære optik. Jeg afsikrer og bukken kigger i min retning, det er for sent for han rammes af projektilet under et sekund efter afsikring.

Det hele foregår på omkring fem sekunder. Han løber ganske få skridt og lægger sig op ad et træ. Han bevæger sig overhovedet ikke efter han har lagt sig, men jeg giver ham ro til at slippe livet.

En ydmyg oplevelse men en god følelse at al min træning og tålmodighed bærer frugt.

Jeg ringer til Freya, som gerne vil brække det sammen med mig og hun tager vores barnebarn Nestor med. Så får han chancen for at se et nedlagt stykke vildt, og hvordan vi brækker det.

Det er altid spændende at give ham nye oplevelser, og denne aften fik han dem alle, pånær selve skuddet.

Vi glæder os alle til at smage ham, og nyde en god øl eller flaske rødvin samtidigt. En super god afslutning på denne aften, og alle dagene jeg har siddet ude og ventet på en buk.

Før vi tager hjem, vælger jeg lige at tømme vildtkameraet, jeg har sat op lige ved siden af, hvor jeg høstede bukken.

Hvad ser jeg der? En flot buk der står og kigger direkte ind i det, aften før. Der er altså en større buk herude. Knæk & bræk til ham der høster den.

Knæk og bræk!
Claude