Eftermiddagsjagt med jordtåge

Jagt 10. Januar 2021

Jeg tager ud i vores sydlige revir og er på plads 3 timer før solnedgang. Der er lidt køligt, men det blæser ikke så meget, så mon ikke jeg klarer det.

Jeg ser et par harer på marken da jeg går på plads, og de hopper lidt rundt og forsvinder i modsat retning da jeg kommer tættere på dem.

Selvom der er nogle skyer så er det klart i vejret, og jeg håber selvfølgelig på at der kommer noget vildt for, i dag.

Efter to timer har jeg kun set harerne og en del fugle der flyver frem og tilbage ved skoven. Der er også en del svaner på nabomarken der larmer helt vildt.

Jeg kan mærke at kulden begynder at krybe tættere på mig, og da jeg kigger bagud, på skoven, kan jeg se at der er begyndt at danne sig en del jordtåge. Så kan jeg bedre forstå at det føles så koldt.

Jeg sidder og kigger lidt på alt det fod der er omkring mig. Det er helt vildt. Der er både fod fra krondyr, dådyr og rådyr.

Da der er omkring 15 minutter til solnedgang kan jeg virkelig mærke kulden. Jeg kigger rundt, og så står de der..

En rå med lam står på den modsatte side af marken. Der er 258 meter derover, så jeg sidder og overvejer hvad jeg skal gøre. Er hurtigt kig på uret siger mig at jeg ikke kan nå at pürsche derover, da det er over flad mark.

Det har jeg prøvet tidligere, med god held, og det tog noget længere tid. Jeg vil ikke skyde på denne afstand, da jeg småryster på grund af kulden. Så jeg beslutter mig for at de får lov til at gå og hygge sig.

Der går dog kun et par minutter, så hopper de ind i skoven igen og forsvinder ud af syne.

En dejlig dag, der afsluttes med en god oplevelse. Jeg er glad for at jeg ikke afgav skud mod dem, og håber at jeg er mere heldig næste gang vi ses.

Jeg “glemte” lige at fortælle at da jeg tog afsted, siger Freya til mig at jeg skal tage min .308 med, i stedet for min .243. “Klog” som jeg er, så sagde jeg til hende at der kun kommer rådyr for i dag.

Da jeg kom ud til reviret ser jeg et dådyr stå med spejlet til mig, og esser. Jeg er sikker på det er en då, som jeg ikke må skyde til, så pulsen var ikke så høj.

Det blev den da den rejser hovedet, og jeg kan se det er en flot fuldskuffel!. Jeg kiggede vantro på min .243, og kunne simpelthen ikke forstå at det ikke var en .308. Vi må nemlig gerne skyde fuldskuffel i denne periode.

Det er i hvert tilfælde en lektion jeg aldrig glemmer. Altid tage en riffel med der må skyde til det største vildt der kan komme for! 🙂

Knæk og bræk!
Claude