Bukken blev leveret

Jagt 19. Maj 2020

Jeg starter her til morgen på det nordlige revir, men i den modsatte ende af i går. Hernede er der også masser af fod, så måske er jeg mere heldig.

Efter et par timer på anstand, begynder det at småregne, men det går heldigvis hurtigt over.

Jeg vælger at pürsche ned langs hegnet til modsatte ende af reviret, for at se om der skulle stå noget vildt langs åen.

Mens jeg pürscher ned langs det levende hegn, opdager jeg en rå der går parallelt med mig på den anden side. Hun aner ikke jeg er der, så jeg stopper op og lader hende få et godt forspring. Kanon oplevelse.

Jeg kommer godt på plads på toppen af bakken, i den modsatte ende og ligger her i to timer.

Jeg har set masser af frisk for på vej herop, men der er intet råvildt i sigte. Ved middagstid pakker jeg sammen og kører hjem for at få lidt middagsmad og en lille lur.

Sidst på eftermiddagen kører jeg til vores østligste revir. Der er lidt mere sol nu og vinden har aftaget, så det er bare perfekt.

Jeg sidder og nyder det hele og pludselig ser jeg en buk med to råer til højre for min plads. Det er en flot seksender. De er på 180 meters afstand, så jeg ville ikke have noget problem med at høste dem.

Min kammerat er også ude i dag, og det er på “hans” område. Desværre springer de over åen, og forsvinder over på naboens revir. Gosh jeg fik pulsen op der. Vores område er opdelt af en å der løber ca. 25 meter til højre for mig.

Jeg sidder og spejder gennem det levende hegn for at se om bukken skulle dukke op.

Jeg har et par enkelte huller i det levende hegn hvor jeg vil kunne se ham, men han dukker ikke op, så jeg koncentrere mig om “mit” område.

Pludselig ser jeg en bevægelse til højre. Der står han. 49 meter fra mig målt med afstandsmåleren, men på min vens område. Jeg sms’er ham hurtigt for at høre om han har indsigt på ham. Svaret er “ja, han er på 170 meter, det er for langt for mig”.

Jeg vender mig langsomt og flytter riflen samtidigt. Bukken har ikke set mig. Jeg fanger ham i optikken. Det er seks-enderen jeg har set tidligere.

For at være en god jagt-kammerat vil jeg lige skrive til min ven, for at få hans tilladelse til at høste den, på hans område. Ligesom jeg skal til at trykke på “send”, så hører jeg et skud. Jeg kigger op på bukken der dukker sig og springer ind i det levende hegn bag ham, og over åen ind på naboens revir.

Det ser ud til at det var en klar forbier. Fem sekunder sener hører jeg et host fra en lyddæmpet riffel. Arghhh. Naboen har sansynligvis fået ham. Jeg pakker sammen og bevæger mig ned langs åen for at få kontakt med ham.

Både for at sikre at min ven rent faktisk skød ret forbi, men også for at se om det var den samme buk.

Det var det.. Han var kun ramt een gang, så det var et klart forbiskud. Et varmt Waidmannsheil til naboen, og et noget køligere hejsa til min ven. Det var så tæt på som det kunne være, men jeg ville ikke bare skyde den, når vi nu havde lavet den opdeling af området.

Jeg fik et fint billede af bukken, som naboen høstede. Jeg kan kun drømme om ham nu, og måske møde en magen til senere.

Jeg er selvfølgelig ikke sur på min ven, over at han tog skuddet alligevel. Han mente at han kunne tage det, da bukken stod flot præsenteret for ham. Der kan være mange grunde til at han skød rent forbi, men hellere det end en anskydning.

Jeg blev siddende en lille times tid mere, selvom jeg vidste at chancerne for en anden buk nok ville være minimale. Jeg må ud igen så hurtigt som muligt, i et andet område. Han er derude og venter bare på mig.

Knæk og bræk!
Claude