Hvor tæt på kan man komme?

Jagt 15. Oktober 2019

Eftermiddagsjagt med overraskelse

Jeg er taget ud på samme revir som i går. Både Freya og jeg har set den del vildt her, og på et eller andet tidspunkt må Diana være i et gavmildt humør.

Der er to hegn vi plejer at vælge. Et østligt og vestligt hegn. I dag vil jeg sidde i det vestlige, da solen så vil være bag mig ved solnedgang.

Jeg får klargjort mit grej og står lige og scanner marken med min håndkikkert. Der er ikke noget at se, men der er også et par timer til solnedgang, så det betyder ikke det store.

Jeg har mit HECS tøj på, incl ansigtsmaske og handsker. Jeg begynder at gå ned langs det levende hegn, mens jeg kigger ned mod skovbrynet.

Pludselig ser jeg noget brunligt ud af øjenkrogen. Jeg stopper op og kigger ned. Der, kun een meter fra mig, ligger der en rå og kigger op på mig. Jeg synker spyttet et par gange, for jeg er simpelthen ikke sikker på at jeg ser rigtigt.

Råen kigger bare på mig

Hun rejser sig og kigger på mig. Det er som om hun kan se mig, men alligevel ikke. Jeg tænker at jeg skal tage en film af hende, så jeg fisker langsomt min iPhone op af lommen. Jeg kan desværre ikke betjene den med HECS handskerne på, så jeg får lirket den ene af.

Da jeg så løfter hånden med telefonen, springer hun over på naboens mark, men stopper for at kigge i min retning.

Jeg når lige at få optaget en lille videosnas da hun hopper væk.

Endnu en overraskelse

Jeg stopper telefonen tilbage i lommen og kigger op. I samme øjeblik springer der et lam op lidt foran mig. Det har været det som råen kiggede efter. Den hopper også over på naboens mark og løber efter hende.

Jeg må indrømme at jeg står med åben mund og polypper. Jeg her aldrig oplevet det her før, og er helt sikker på at mit HECS tøj har en stor indflydelse på hvad rådyrene kan se.

Jeg bevæger mig ned på plads, og håber på at de måske senere dukker op på vores revir.

Efter næsten tre timer må jeg indse at det gjorde de ikke. Solen går ned og skoven falder til ro. En mega spændende start på jagten og endnu et eksempel på at naturen og jagt altid er uforudsigelig, og man skal altid være klar.

Knæk og bræk!
Claude