Første bukkejagt i 2019

Jagt 16. Maj 2019

Endelig blev det bukkesæson 2019

Klokken er 0330 og jeg har ligget vågen siden kl. 0200. Jeg kan næsten ikke vente på at komme afsted på årets første bukkejagt.

Jeg har klargjort og pakket alt mit grej i går og det hele står klart i bilen, så det kun er min riffel og ammunition jeg skal have låst ud af skabet.

Så er det ellers afsted, efter jeg lige har kogt noget tevand og børstet mine tænder

Mega flot morgen

Jeg parkerer bilen omkring 500 meter fra det sted jeg har valgt at sidde. Selvom der er 40 minutter til solopgang er der allerede lyst, og jeg kan høre de første fuglefløjt.

Jeg nyder udsigten over rapsmarken, og begynder at gå mod det sted jeg skal sidde. Det er på en skrænt der har et super godt overblik over marken, og så er jeg hævet lidt over jorden, så jeg får en fin skudvinkel.

Jeg bevæger mig i nogle af de spor som landmanden har lavet med hans traktor, og jeg kan se fod fra rådyr flere steder. Det ser lovende ud. Det sidste stykke på ca. 100 meter må jeg traske igennem selve rapsmarken, der er dejlig våd efter en vander, så jeg er klaskvåd på benene da jeg kommer ud af den.

Det er nu ikke det store problem, da jeg erfaringsmæssigt ved at mit tøj fra SnipenStrike tørrer hurtigt.

Jeg kommer på plads på skråningen, lidt nede af den i en lille gryde så jeg ikke er i total silhuet. Der er næsten 25 minutter til solopgang så jeg har rigeligt med tid til at nyde udsigten.

Solopgang

Klokken er 0508 og solen er nu officielt stået op og bukkesæsonen er startet. Jeg spejder ud over marken, og nabomarkerne for at se om bukken skulle dukke op.

Fuglene larmer mere og mere, og det er super hyggeligt at lytte til. Jeg ser et par harer hoppe rundt og lege med hinanden, så jeg keder mig ikke.

Efter en halv times tid er der pludselig en fasankok der skræpper i marken, kun 10 meter fra mig. Gosh et chok jeg fik. Den kan dælme råbe højt.

De første rådyr i sigte

Klokken nærmer sig 0530 og der dukker et rådyr op op på nabomarken. Jeg lusker min kikkert op, og kan se det er en rå. Det er helt fint. Hvor der er en rå er der måske også en buk, så jeg sidder og nyder synet af hende mens hun går og esser i solopgangen. Hun er ca 250 meter væk og derfor får jeg ikke taget et ordentligt billede af hende.

Hov, der er to rådyr derude!. Jeg har ikke opdaget det andet rådyr til venstre for mig, fordi jeg har haft fokus på råen. Jeg kigger igen intenst men det er også en rå. Så har jeg da trods alt set to rådyr på kort tid.

Tiden går

Ved 0730 tiden har jeg set de to råer, 4 harer og et par fasaner. Jeg bestemmer mig for at flytte til et andet område og pakker derfor sammen.

Jeg går til fods ned mod det andet område, og kan pludselig se at der står noget vildt dernede. Jeg tager kikkerten op og ser at det er krondyr. De bevæger sig ind i skoven før jeg får taget et billede af dem. Men super fedt at se dem på vores revir.

Masser af fod

På vej ned mod mit nye stade, kan jeg se masser af fod fra krondyr og rådyr, så det virker meget lovende.

Jeg sætter mig godt tilrette og får slået min skydestok fra PH-Jagt op. Jeg sidder lige og nyder at kunne se mit logo på fronten af den, og mit navn på bagsiden. Super fedt at PH-Jagt tilbyder denne service.

Efter ca. 15 minutter kommer der nogle harer på marken. De hopper rundt og nyder solen. Det er mega hyggeligt at sidde og kigge på, samtidigt med at fuglene fløjter og flyver rundt over mit hovede.

Mikkel kommer forbi

Ved 10 tiden står solen højt på himlen. Jeg har ikke set andet en harene, der ræser rundt på marken.

Pluselig kan jeg se en bevægelse på volden foran mig. Det er Mikkel der sidder og misser med øjenene i sollyset. Gad vide om han har sovet længe i dag. Han sidder på volden i omkring 5 minutter før han rejser sig og lister tilbage i skoven.

Klokken er efterhånden blevet 1045 og jeg beslutter mig for at det må være nok for i dag. Det har været en dejlig morgen, hvor jeg har set rådyr, krondyr, harer, fasaner og ræv. Jeg vil ikke klage, men det kunne nu have været lidt bedre hvis jeg havde set en buk.

Det kommer sikkert til at ske, indenfor en overskuelig fremtid. Freya (Huntress_Freya) og jeg tager nemlig til Samsø i weekenden på bukkejagt.

Glæd dig til min beretning om det. Håber Diana er gavmild

Knæk og bræk!
Claude

 

Facebook
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram